Çile başladı

Tatile erken çıkmak isteyenler yine büyük çile çekti. TEM ve E-5'de trafik durma noktasına geldi. Feribot iskelelerinde 10 kilometrelik kuyruklar oluştu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ekim 2012 Güncelleme 24 Ekim 2012, 00:00
Çile başladı

İÇİNDEKİLER

Bayramı İstanbul dışında geçirmek isteyenler dün akşam saatlerinden itibaren yola çıkmaya başladı. Saat 16.30'dan itibaren iş çıkış saatinin de gelmesiyle İstanbul içinde ve çıkışlarında büyük yoğunluk meydana geldi. Akşam saatlerinde TEM Otoyolu'nun Çamlıca gişelerinden itibaren İzmit istikametine doğru yoğun bir trafik akışı başladı. Daha sonra ise yoğunluk E-5'e de sirayet ederken İstanbul çıkışında trafik yer yer durma noktasına geldi.

BUGÜN DE DEVAM EDECEK
Aynı saatlerde Bursa ve İzmir istikametine gidecek olanlar Gebze Eskihisar'daki feribot iskelesine akın etti. 16 feribotun doldurboşalt yöntemiyle bekleme yapmadan sefer yapmasına rağmen iskele meydanı araçlarla dolduğu gibi gişelerden itibaren de Gebze'ye doğru uzun kuyruk oluştu. Diğer taraftan Trakya yolunu kullanıp İstanbul'dan çıkmayı başaranlar ise Eceabat- Gelibolu iskelesinde trafiğe yakalandı. Yoğunluk nedeniyle iskeleye ulaşmak isteyenler araçlar 10 kilometrelik bir kuyruk oluşturdu. İDO yetkilileri bu yoğunluğun artarak devam etmesini beklediklerini belirtti. Karayollar› ise yollardaki yoğunluğun bugün süreceğini söylediler.

SON ÜÇ BAYRAM BİLANÇOSU
* 2011 Ramazan Bayramı: 74 ölü, 461 yaralı
* 2011 Kurban Bayramı: 71 ölü, 396 yaralı
* 2012 Ramazan Bayramı: 39 ölü, 187 yaralı