Şampiyon vuruldu

Tekvando Milli Takım Antrenörü ve eski Avrupa Şampiyonu Ahmet Sarı ile fitnes hocası Emrah Kaygusuz, işlettikleri spor salonunun önünde park nedeniyle tartıştıkları kişi tarafından silahla vurularak öldürüldü.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Temmuz 2012 Güncelleme 30 Temmuz 2012, 00:00
Şampiyon vuruldu

İÇİNDEKİLER

İstanbul Maltepe'de tekvando camiasını yasa boğan 2 cinayet işlendi. Önceki akşam saat 23.00 sıralarında Yankı Gym adlı spor salonunun önünde meydana gelen olayda Türkiye Tekvando Federasyonu Büyükler Teknik Kurul Üyesi, Mili Takım antrenörü ve eski Avrupa şampiyonu olan Ahmet Sarı kendisine ait spor salonunun önünde oturuyordu. Sarı'nın yanında salonda fitness antrenörü olarak çalışan Emrah Kaygusuz ve eski tekvando Avrupa şampiyonu olan eşi Arzu Kaygusuz da vardı. Sarı ve yanındakiler sohbet ettikleri sırada, aynı apartmanda oturan servis şoförü Burçin Beren otomobilini bina önüne park etti.

YANLIŞ YERE PARK EDİNCE
İddiaya göre Ahmet Sarı, spor salonu üyelerine ayrılan yere düzensiz park edildiği için aracın cam sileceğini kaldırarak sürücüsünü uyarmak istedi. Bir süre sonra evinden aşağı inen Burçin Eren sileceği görünce çılgına döndü. Eren, 'Bunu kim yaptı' diye sorunca Emrah Kaygusuz araya girerek 'Ben yaptım' dedi. Çıkan sözlü tartışmada Eren'in küfür etmesiyle ortam gerilince babası oğlunu eve gönderdi. Evinden aldığı tabancasıyla dışarı çıkan Eren, oturan tekvandoculara ateş etmeye başladı. Kurşunlardan 4'ü Ahmet Sarı'ya, bir kurşun da Emrah Kaygusuz'a isabet etti.
Dehşet dolu anların yaşandığı olay sırasında olay yerine ambulans çağırıldı. 45 dakika geç kaldığı ileri sürülen ambulanslarla Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülürken Ahmet Sarı yolda yaşamını yitirdi. Kaygusuz ise hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Mavi renk Toyota marka otomobiliyle kayıplara karışan katil zanlısı Burçin Eren'in yakalanması için polis çalışma başlattı.

EŞLERİ DE MİLLİ SPORCU
46 yaşında hayatını kaybeden tekvandocu Ahmet Sarı, Türk sporu için büyük bir kayıp oldu. Tekvando Federasyonu Büyükler Teknik Kurul üyesi olan Ahmet Sarı, ve Milli Takım antrenörlüğü yapıyordu. Bir dönem Avrupa Şampiyonu olan Sarı, dünyanın birçok ülkesinde turnuvalara katıldı. Beden Eğitimi öğretmenliği de yapan Ahmet Sarı en son Mayıs ayında Avrupa Şampiyonası için Manchester'da bulundu. 2 çocuğu bulunan Sarı'nın milli tekvandocu olan eşi Gamze Sarı da ülkemize aynı gururu yaşatmıştı. 1 çocuk babası antrenör Emre Kaygusuz'un eşi Arzu Kaygusuz da milli sporcumuzdu. Dehşet anlarına tanık olan Arzu Kaygusuz yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi.

SPORCU YETİŞTİRDİ
Bugüne kadar binlerce sporcu yetiştiren Ahmet Sarı'nın yurtdışı kafilelerinde bir an olsun yanından ayrılmayan tekvandocu Muammer Canbaz, "Kötülüğü hak etmeyen biriydi. Ahmet Hoca'yı sevmeyen yoktur. Kavga edecek en son kişiydi" dedi. Sarı'nın öğrencilerinden Osman Cengiz ise, "Saldırgan hepimizi öksüz bıraktı" şeklinde duygularını dile getirdi.

Erdoğan YAPIK