Ahır davası

Ünlü jokey Selim Kaya'nın 'TJK ayrımcılık yapıyor' iddiasına, at sahipleri de katıldı. Levent Göksu, kendisine ahır tahsis etmeyen kulübe dava açtı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ocak 2012 Güncelleme 29 Ocak 2012, 01:59
Ahır davası

İÇİNDEKİLER

TAKVİM, Veliefendi Hipodromu'na girdi, skandallar bir bir ortaya çıktı! Türkiye'nin en iyi jokeylerinden Selim Kaya'nın, Veliefendi Hipodromu'nda PKK krizi yaşandığını iddia etmesinin ardından sahneye çıkan at sahipleri, "Türkiye Jokey Kulübü'nde (TJK) ayrımcılık had safhada" dedi. Skandal, Şırnaklı jokey Selim Kaya'nın iddialarıyla patlak verdi. Kaya, TJK Başkanı Ömer Faruk Girgin için, "Doğulu olduğum için beni PKK'lı gibi göstermek istiyor" dedi. 500 atı bulunan Kaya'nın ağabeyi Ramazan Kaya da TJK'nın kendisine ahır vermediğini öne sürdü.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
İşte bu iddialar, "TJK'da ayrımcılık mı yapılıyor?" sorusunu gündeme getirdi. Gözler at sahiplerine çevrildi. Şampiyon yarış atı "Mylife'ın eski sahibi olan ve Veliefendi'de ahır verilmediği için "Simetri" adlı atını İzmir'de koşturan Levent Göksu, TJK ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kulüp'te yapılan ayrımcılığın had safhada olduğunu söyleyen at sahibi Göksu, TJK'nın başta ahır dağıtımında olmak üzere, birçok konuda "usulsüzlük yaptığına" dikkat çekti. TJK'nın koyduğu tüm kurallara uymasına rağmen kendisine ahır tahsis edilmediğini söyleyen Göksu, kulübün ahır ihalelerinde usulsüzlükler yaptığını ve bazı kişilerin kayırıldığını belirtti. Konuyu yargıya taşıdığını da sözlerine ekleyen Göksu, "TJK, atların performansına göre 'ahır tahsis' müracatları alır. Ancak bu kurallara aykırı davranılarak birçok ata ahır tahsis edildiğini gördük. Ben TJK'ya 200 bin TL maddi ve 10 bin TL de manevi tazminat davası açtım. Ayrıca TJK yönetimi hakkında, görevlerini kötüye kullandıkları iddiasıyla Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundum" dedi.

ZARARDAYIM
TJK'ya yönelik şikayetlerini birçok kuruma ilettiğini belirten Levent Göksu, çözüm bulamayınca adalete başvurmak zorunda kaldığını söyledi. Kendisine ahır tahsis edilmediği için zarar ettiğini de ifade eden Göksu, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bu sektör için büyük bir şanstır.
Ancak bu konular kendisine aktarılmıyor" dedi.

GÖKSU: DAVAMIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM
At yarışı severlerin yakından tanıdığı "Mylife" adlı atın eski sahibi olan Levent Göksu, "Ahır sıkıntısından 'Simetri' adındaki atım İzmir'de koşuyor. TJK'ya açtığım davanın takipçisi
olacağım" dedi.


MEVLÜT YÜKSEL