10 numara şüphe

Cezaevi nakil aracında 5 mahkumun diri diri yanarak ölmesine ilişkin olarak, 'araçta 10 numara yağ mı kullanıldı' iddiası gündeme bomba gibi düştü. İddialar araştırılıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Eylül 2011 Güncelleme 18 Eylül 2011, 00:00
10 numara şüphe

İÇİNDEKİLER

Van'dan 5 tutuklu ve hükümlüyü İstanbul'a getirmekte olan Metris Cezaevine ait ring aracı Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesine 50 kilometre kala yandı. Yangın sırasında araçta 2 şoför, 2'si rütbeli 12 jandarma personeli de bulunuyordu. 5 mahkum kilitli bölümde kalarak diri diri yandı.

10 NUMARA İDDİASI
Olay yerinde incelemelerde bulunan Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e yöneltilen bir soru gündeme bomba gibi düştü. 9 Haziran 2011 tarihinde Görele'de 9 kişinin yanarak can verdiği otobüs kazasında dile getirilen 10 numara yağ kullanımının kazaya sebep olduğu iddiası 5 mahkumun yandığı feci olayda da gündeme geldi. Bakan Ergin, araca 10 numara yağ konulup, konulmadığının sorulması üzerine, "Bütün iddialar araştırılıyor. Elazığ'da araca akaryakıt alınıyor ve bir süre sonra araç arıza yapmaya başlıyor. Elazığ'daki akaryakıt alınan istasyondan örnekler alındı. Tahliller hemen yapılıyor. Henüz bir sonuç çıkmadığı için kimseyi itham etme durumunda değiliz" dedi. Öte yandan hayatını kaybeden 5 mahkumun cesedinden alınan örnekler Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Burada DNA testi uygulanarak mahkumların kimlikleri belirlenecek. İki gün içerisinde sonuçlanması beklenen testin ardından cenazeler ailelerine teslim edilecek.

UÇAĞA İZİN YOK
Ring aracında yanarak hayatını kaybeden Akif Karabalı, Abdülsettar Ölmez, Medeni Demir, Sinan Askan ve İsmet Evin'in yakınları bin 620 kilometrelik nakile ve yaşanan feci olaya isyan etti. Muş'tan yeğeni Akif'in cenazesini almak için Kayseri'ye gelen Fethullah Karabalı, "Yeğenimin İstanbul'daki duruşmaya uçakla götürülmesini istedik. Bunun için cezaevi müdürüne başvurduk. 'Onunla giden arkadaşlarının uçak biletlerini de biz alalım. Aynı gün gitsin, dönsün dedik' ama kabul edilmedi" dedi.