Tedbir düellosu

Boşanma aşamasında olan Hamdi Akın, 'Eşi mallarına tedbir koydurdu' iddiasını yalanladı. Jet yanıt veren eş Şafak Akın, mahkeme kararını gösterdi. Dosyanın altında imzası bulunan hakim ise 'O müsvedde' dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Kasım 2010 Güncelleme 10 Kasım 2010, 01:55
Tedbir düellosu

İÇİNDEKİLER

AKFEN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın'ın boşanma davası, yılan hikayesine döndü. Sosyal sorumluluk projeleriyle adından söz ettiren Şafak Akın, geçtiğimiz günlerde "şiddetli geçimsizlik" şikayetiyle boşanma davası açtı. Akın, 100 milyon dolar manevi, 50 milyon dolar da maddi tazminat talep etti. Ancak davanın ilk duruşmasında Hamdi Akın, "Hesabımda 2 milyon dolar vardı. Bu da Şafak Hanım'ın hesabına aktarıldı" dedi.

Boşanma davası sürerken, Şafak Akın, "Katılma alacağı" davası da açtı ve işadamının hisselerinin yarısına tedbir koydurdu. Mahkeme kararının basına yansımasının ardından işadamı Hamdi Akın sessizliğini bozdu ve "Herhangi bir tedbir kararı mevcut değil" dedi. Akın'ın bu açıklamasına jet yanıt ise eşinden geldi. Mahkeme kararını kanıt olarak gösteren Şafak Akın, "Evlilik tarihi olan 01.01.2002 ile boşanma davasının açıldığı 07.08.2010 tarihleri arasında Akın'nın edindiği hisselerin yarısına tedbir konuldu. Mahkeme kararı Hamdi Akın'ı yalanlıyor" şeklinde konuştu. Bir diğer "belirsizlik" de hakim cephesinde yaşandı. Karardan sonra hakim Türkan Gürpınar, bir tutanak tutarak tedbir kararının olduğu belgenin "müsvedde olduğunu" zapt altına aldı. Şafak Akın'ın avukatı Eyyüp Osman Hacıbekiroğlu ise "reddi hakim" talebinde bulunduklarını belirterek, "Ortada alınmış bir karar var. Bunu inkar etmeleri yasaya aykırı" dedi.