Bankalardan art arta faiz indirimi müjdesi! 14 Ekim Halkbank, Ziraat, İş Bankası, Vakıfbank, TEB faiz oranları

Banka faizlerinde faiz indirim haberleri gelmeye devam ediyor. Merkez Bankası'nın faiz kararından sonra önce kamu bankalarında sonra özel bankalarda süren faiz indirimi ile vatandaşların yüzü gülmeye başladı. Peş peşe gelen faiz kararları sonrası kredi ihtiyacı olan vatandaşlar en uygun kredi veren bankaları araştırmaya başladı. Peki, güncel kredi faiz oranları ne kadar? İşte 14 Ekim Halkbank, Ziraat, İş Bankası, Vakıfbank, TEB faiz oranları...

Giriş Tarihi 14 Ekim 2019, 08:24 Güncelleme 14 Ekim 2019, 08:26
Bankalardan art arta faiz indirimi müjdesi! 14 Ekim Halkbank, Ziraat, İş Bankası, Vakıfbank, TEB faiz oranları

İÇİNDEKİLER

Güncel kredi faiz oranları ne kadar? İhtiyaç, taşıt ya da konut kredisi ihtiyacı olan vatandaşlar en uygun kredi veren bankalar konusunda araştırmalarını sürdürüyor. Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank öncülüğünde başlayan kredi faiz oranlarındaki indirime özel bankalar da katılmıştı. Vatandaşın yüzünü güldürecek peş peşe gelen faiz indirimi haberleri gelmeye devam ediyor. Peki, bankaların güncel kredi faiz oranları ne kadar? İşte 14 Ekim Halkbank, Ziraat, İş Bankası, Vakıfbank, TEB faiz oranları...

ZİRAAT BANKASI FAİZ ORANLARI

Tüketici kredisi: 1.35
Taşıt kredisi: 1.25
Konut kredisi: 0.99

Diğer bankalar için bir sonraki sayfayı ziyaret ediniz...

VAKIFBANK FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 0.99
İhtiyaç kredisi: 1.35
Taşıt kredisi: 1.25

HALKBANK FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: Halkbank müşterileri: 1.25 - Diğer müşteriler: 1.35
Taşıt kredisi: 1.25
Konut kredisi: 0.99

TEB FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.25
Taşıt kredisi: 1.25
Konut kredisi: 1.15

İŞ BANKASI FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.55
Taşıt kredisi: 1.39
Ev kredisi: 1.17

İŞTE 14 EKİM GÜNCEL KREDİ FAİZ ORANLARI

QNB Finansbank Konut Kredisi Faiz Oranı Yüzde 1.28

Vakıf Katılım Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.29

Alternatif Bank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.30

Türkiye Finans Katılım Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.33

Denizbank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.37

Fibabanka Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.49

Şekerbank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.59

Burgan Bank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.69

Anadolu Bank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.85

Odeabank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.92

HSBC Bank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.99

Şeker Finans Konut Kredisi Faiz Oranı % 2.15

TEB Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.15

İş Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.17

Akbank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.17

ING Bank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.17

Yapı Kredi Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.17

Albaraka Türk Konut Finansmanı % 1.19

Garanti Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.26

ICBC Bank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.27

Vakıfbank Konut Kredisi Faiz Oranı % 0.99

Ziraat Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 0.99

Halkbank Konut Kredisi Faiz Oranı % 0.99

KAMU BANKALARINDAN TAŞIT KREDİSİ KAMPANYASI

Firmalarla yapılan anlaşmalar ile Türkiye'de üretilen binek ve ticari taşıtlar için;

İş birliği kapsamında Otomotivde Yerli Üretime Özel Taşıt Kredisi Paketleri hazırlandı. Böylece firmalarla yapılan anlaşmalar ile Türkiye'de üretilen binek ve ticari taşıtların alımında uygulanan kredi faizleri düşürüldü.

Hazırlanan paketler doğrultusunda, fiyatı 50 bin ila 120 bin arasında bulunan sıfır kilometre binek araçlarda 18-36 ay vade için aylık faiz oranı yüzde 0,49-0,69 bandında uygulanacak.

Fiyatı 72 bin ila 120 bin arasında değişen sıfır kilometre ticari araçlarda ise 30-60 ay vadeli kredi; aylık yüzde 0,49-0,69 faiz oranı ile kullanılabilecek.

Taşıt sahibi olmak isteyen müşterilere uygun koşullar ile finansman sağlanmakla birlikte kampanyanın otomotiv sektörüne de önemli bir hareketlilik getirmesi hedefleniyor.

Anlaşmalı otomotiv firmaları binek araçlarda Fiat, Honda, Hyundai, Renault Mais olurken, ticari araçlarda Fiat, Ford, Isuzu, Karsan ve Temsa şeklinde açıklandı. Kampanya, 1 Ekim-31 Aralık döneminde geçerli olacak.

ANLAŞMALI FİRMALAR

Binek Araçlar: Fiat, Honda, Hyundai, Renault Mais

Ticari Araçlar: Fiat, Ford, Isuzu, Karsan, Temsa

Konut Kredilerinde Kamu Bankaları Yüzde 1'in Altında Faiz Uyguluyor

Kredilerdeki faiz oranı indirim trendi, özellikle konut kredilerinde oldukça yüksek seviyede oldu. Vatandaşın kolayca kira öder gibi ev sahibi olmasını sağlayan konut kredilerindeki güncel kredi faiz oranları için indirim uygulanması, anında gayrimenkul sektörüne olumlu şekilde yansıdı. Gayrimenkul satışlarında artışın yaşanmaya başladığı süreçte kamu bankaları tarafından konut kredisi güncel faiz oranları yüzde 1'in altında sunuluyor.

İlk olarak Ziraat Bankası ve ardından da Halkbank ve Vakıfbank tarafından güncel konut kredisi faiz oranları %0.99 olarak belirlendi. Bu şekilde çok uzun bir süre sonra Türkiye'de konut kredilerinde faiz oranı yüzde 1'in altına inmiş oldu. Vatandaşlar şimdi çekecekleri konut kredilerinde kamu bankalarını tercih etmeleri halinde 0.99 kredi oranı üzerinden faizlendirmeden faydalanabilecek. Konut kredisi faiz oranları indirimi özel bankalar tarafından da gerçekleştirildi. Ancak kamu bankalarının indirim değerleri özel bankalar tarafından yakalanabilmiş değil. Özel bankalar tarafından uygulanan konut kredisi güncel kredi faiz oranları ise 1.17 ile 1.99 aralığında değişiyor. Özel bankalar arasında en düşük konut kredisi faiz oranı 1.17 ile Akbank ve Türkiye İş Bankası tarafından uygulanıyor. En yüksek konut kredisi faiz oranı ise 1.99 ile Denizbank tarafından uygulanıyor.

İhtiyaç Kredisinde de Yüksek Faiz İndirimleri

Son kredi faiz oranları indirim trendi ile birlikte kamu bankaları tıpkı konut kredisinde olduğu gibi ihtiyaç kredisi(ihtiyaç kredisi) içinde standart tek bir faiz oranı uygulamaya başladı. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank tarafından güncel ihtiyaç kredisi faiz oranı %1.35 olarak belirlendi. Vatandaşlar kamu bankalarına başvuruda bulunarak 1.35 bandından faiz oranı ile ihtiyaç kredilerini çekebiliyor. Özel bankalar ise ihtiyaç kredilerinde farklı oranları uyguluyor. Özel bankalar arasında Türkiye Ekonomi Bankası(TEB) tarafından sunulan ihtiyaç kredisi faiz oranı olan 1.25 bandı ile şu andaki en düşük güncel ihtiyaç kredisi faiz oranı oldu. Kamu bankalarından da düşük faiz oranı sunması ile tüketici kredilerinde en yeni trend TEB oldu. İhtiyaç kredilerinde en yüksek kredi faiz oranı ise 1.76 ile Garanti BBVA tarafından sunuluyor. Garanti BBVA, son indirim kampanyası ile birlikte tüketici kredisinde 1.76 faiz oranını uygulamaya başladı. Taşıt kredilerinde ise hem kamu hem de özel bankalar arasında önemli farklılıklar bulunuyor. Her bankanın taşıt kredisi faiz oranları değişkenlik gösteriyor. Kamu bankalarında Halkbank 1.42, Ziraat Bankası 1.43 ve Vakıfbank 1.13 faiz oranını uyguluyor.

KONUT KREDİSİ ALABİLMEK İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Yaptığınız kredi başvurusu ön onay aldığında ikinci adım olarak gerekli belgelerle bankaya gitmeniz gerekir. Konut kredisi için banka tarafından nüfus cüzdanı, ikametgah ve gelir beyanı olmak üzere üç temel belge talep edilir. Düzenli bir geliriniz olması halinde başvurunuzun onaylanması ihtimali oldukça yüksektir. (takvim.com.tr) Daha önceki kredi borcu nedeniyle hakkında banka takip kararı olan kişiler ise kredi alamazlar. Konut kredilerinde ipotek uygulaması söz konusu olduğu için kefil istenmez. Eğer başvuran kişi yeterli bir gelire sahip değilse o zaman kefil uygulaması devreye girebilir.

KONUT KREDİSİ NEDİR?

Konut kredisi, satın alınacak evin teminat altına alınması koşuluyla bankalar tarafından verilen bir kredi türü. Kredinin vadesi genellikle sabit faiz oranlarıyla 5 ila 30 yıl arasında değişebiliyor. Konut kredisine başvurmak için satın almak istediğiniz konuta karar verdikten sonra kredi imkanları sunan bankaları araştırmanız gerekir. Sizin için en uygun faiz oranlarını sunan bankaları araştırmanız ve başvurmanız gerekecektir. Kredi başvurunuz onaylandıktan sonra artık devreye gayrimenkul değerlendirme uzmanları giriyor.

Uzmanlar, satın almak istediğiniz evin değerini belirledikten sonra, evin değerinin dörtte birini peşinat ödemesi olarak vermeniz gerekir. Yasalar gereği, belirlenen ekspertiz değerinin %70-75'ine kadar konut kredisi verilebiliyor. Evin kalan %25'lik ücreti içinse peşinatınız olması gerekir. Sözleşmeniz süresince belirlenen faiz oranı ve vade üzerinden aylık olarak ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.