Gençlere ayda bin 950 TL

Siber güvenlik, kodlama, bulut teknolojisi gibi alanlarda eğitim alacak gençlere günde 75 lira cep harçlığı verilecek. 9 ay ödeme sürecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Eylül 2018 Güncelleme 27 Eylül 2018, 03:20
Gençlere ayda bin 950 TL

İÇİNDEKİLER

Hükümet, gençlerin istihdamına çift koldan destek veriyor. Geleceğin meslekleri olarak görülen alanlarda eğitim alan gençlere 9 ay boyunca aylık bin 950 lira ödenecek. 'İşe İlk Adım Projesi' kapsamında da üniversite mezunu gençlere en az 2 yıl istihdam imkanı sunulacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, siber güvenlik, kodlama, bulut teknolojisi gibi mesleklerde düzenlenecek işbaşı eğitim programlarına katılan gençlere cep harçlığı verdiklerini belirtti. Bulut bilişim uzmanı, endüstriyel robot programcısı, endüstriyel tasarım mühendisi, mikroişlem tasarımcısı, veri tabanı analisti, mobil yazılım geliştirme uzmanı gibi mesleklerde işbaşı eğitim programları düzenlediklerini anlatan Selçuk, şöyle konuştu: "İşbaşı eğitim programlarına katılan 18-29 yaş aralığındaki gençlere günlük 75 lira veriliyor. 9 aya kadar sürecek programlara katılacak gençler için bu rakam aylık bin 950 liraya ulaşabiliyor. Projeden yararlanmak isteyen gençler, Çalışma ve İş Kurumu il müdürlüklerine veya hizmet merkezlerine başvurabilecek."

EN AZ 2 YIL İSTİHDAM
Bakan Selçuk, 'İşe İlk Adım Projesi' ile de üniversite mezunu 18-29 yaş aralığındaki gençlerimizin 6 aya kadar olan işbaşı eğitim programına alınarak, mesleki deneyim kazanmalarını sağladıklarını belirtti. Selçuk, şunları kaydetti: "Bu süreden sonra işveren kişinin 12 ay daha istihdam edileceğine dair taahhüt verilirse net asgari ücretin yüzde 25'i tutarında ücret desteği 1 yıl boyunca karşılanacak."