Servetlik evler

Dünyanın en pahalı evleri açıklandı. Fiyatlar dudak uçuklattı. Fransa’daki 390 milyon dolarlık konak, rekor kırdı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ekim 2017 Güncelleme 26 Ekim 2017, 02:20
Servetlik evler

İÇİNDEKİLER



Uluslararası bir emlak listeleri veritabanı olan "Point2Homes", dünyanın en pahalı evlerini ortaya çıkarttı. Bu evlerin bazıları yemyeşil bir doğa, bazıları da okyanus manzaralıydı. Ortak özellikleri ise dudak uçuklatan fiyatlarıydı. Milyonerlerin cebine hitap eden dünyanın en pahalı evleri şöyle sıralandı:

Fransa'nın Akdeniz kıyısındaki The Cote d'Azur'da Cannes körfezine bakan bu konak, ihtişamıyla büyüledi. Kapalı ve açık yüzme havuzu bulunan 15 odalı lüks evin değerinin, 390 milyon dolar olduğu bildirildi.

Dünyanın en pahalı ikinci evi ise ABD'nin Los Angeles şehrinde bulunuyor. 250 milyon dolar değerinde olan malikanede 12 yatak odası, 21 banyo, 5 bar ve bir de helikopter pisti yer alıyor

Bağımsız bir ada ülkesi olan Barbados'ta 20 yatak odalı konak, 125 milyon dolara satılıyor. Konağın 18 otomobil için yeterli yeraltı otoparkı, kendi spa, sağlık kulübü ve kahve dükkanı bulunuyor.

Dünyanın en pahalı dördüncü evi ise Türkiye'de bulunuyor. Rumeli Hisarı'nda konumlanan Zeki Paşa Yalısı'nın fiyatı 95 milyon dolar. Tarihi Zeki Paşa Yalısı'nın toplam 23 odası, 4 salonu, 8 banyosu var.


İspanya'da satılığa çıkartılan bu konakta, 10 yatak odası, 17 banyo, özel sinema ve tıbbi oda bulunuyor. 85 milyon dolar değerindeki konak, milyarderlere göz kırpıyor.