Yeni işçi al parası hazır

İstihdam seferberliği; iş arayanların yüzünü güldürürken, işverenlere de prim ve vergi destekleri ile nefes aldırıyor. İşsizleri işe kavuşturan, işvereni destekleyen 10 teşvik var

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Mart 2017 Güncelleme 11 Mart 2017, 01:29
Yeni işçi al parası hazır

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı 'istihdam seferberliği', büyük yankı buldu. Firmalar peşpeşe yeni eleman alacağını açıkladı. Üstelik istihdamı artıracak çok sayıda teşvik de var:

● Ödemelerini düzenli ve zamanında yapan işletmelerin işveren prim ödemelerinde 5 puan indirim yapılıyor. İşçi başına aylık kazanç en az 88,87 lira oluyor.
● Yurt dışına işçi götürenlerin prime esas kazanç üzerinden ödediği GSS priminin işveren hissesi 5 puan indiriliyor.
● Teşvik bölgelerinde yatırım yapıp eleman alanlara, 5 puanlık prim indirimine 6 puan ekleniyor.
● 1 Şubat-31 Aralık arasında yeni eleman alanlardan gelir ve damga vergisi alınmayacak. İşçi başına kazanç 106,81 lira olacak.
● 1 Şubat-31 Aralık arasında yeni eleman alan işyerlerinin her bir işçi için ödeyeceği primin 666 lirası devletten... İşçi başına 100 lira asgari ücret desteği de sürecek.
● 31 Aralık 2020'ye kadar mesleki belge sahipleri ile 18 yaş üstü kadın ve 18-29 yaş arası genç eleman alanların işveren priminin tamamı 48 aya kadar İşsizlik Fonu'ndan karşılanıyor. Eleman İŞKUR'a kayıtlı ise 6 ay ekleniyor.
● Engellİ işçi alanların asgari ücret üzerinden işveren priminin tamamını Hazine ödüyor.
● İşsizlik ödeneği alanları işe alanların, ödeneğin kalan süresi kadar yüzde 33.5 oranındaki tüm primleri İşsizlik Fonu'ndan karşılanıyor.
● İşbaşı Eğitim Programı'nı bitirenler 3 ay içinde istihdam edilirse, 42 aya kadar asgari ücret üzerinden işveren priminin tamamı İşsizlik Fonu'ndan karşılanıyor. Eğitim alana İŞKUR ücret ödüyor.
● İşveren Aralık, Ocak, Şubat primlerini 9 ay sonra yapabiliyor.