Marketler boşaldı

Marketler boSaldı Olumsuz hava koşulları nedeniyle çok sayıda TIR yolda kaldı, büyük şehirlere sebze ve meyve akışı adeta durdu. Market rafları boşalırken, tüketiciyi zam endişesi sardı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Şubat 2015 Güncelleme 21 Şubat 2015, 00:00
Marketler boşaldı

İÇİNDEKİLER

Sebze-meyvede olumsuz hava koşulları nedeniyle nakliye sıkıntısı yaşandı. Ürünleri taşıyan çok sayıda araç yolda kalırken, büyük şehirlere ürün akışı adeta durdu. Yeterli ürün gelmeyince, marketlerin sebze-meyve reyonları boşaldı.

BALIK ZAMLANDI
Özellikle sebze ve yeşillikte sorun yaşandığı belirtilirken, tüketicileri zam korkusu sardı. Ay başında lodos ve don olaylarını bahane ederek fiyatları yüzde 30'a varan oranda artıran fırsatçıların, şimdi de kar yağışını gerekçe gösterip zam düğmesine basmasından korkuluyor. Öte yandan Marmara'da bir süredir etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları yüzünden tekneler denize açılamayınca, balık fiyatları yine tavan yaptı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Balık Hali'nde, kış mevsiminin en çok tüketilen balıklarından istavritin kilogramı 12- 15, lüferin tanesi 18-30, zargananın kilogramı 10-12 liradan satılıyor. Tezgahlarda ise kilogram bazında fiyatlar sarıkanatta 40, zarganada 18, istavritte 15-18 lirayı bulurken, palamutun tanesi 10- 15 liradan alıcısına ulaşıyor. Gemlik Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Cezair, "Balık arzı olmadığı için bir süredir zaten yüksek olan fiyatlar, daha da arttı" dedi.