2 bin liraya ev!

Ortadoğu Grup, Resim İstanbul projesinde, Ramazan ayı boyunca 'Bu kadarını ancak babanız yapar' kampanyası düzenledi. 2 bin lira peşinat ve aylık 784 lira taksitle ev sahibi olunabiliyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Temmuz 2014 Güncelleme 06 Temmuz 2014, 00:00
2 bin liraya ev!

İÇİNDEKİLER

İstanbul Sancaktepe'de konumlanan Resim İstanbul projesinde, "Bu kadarını ancak babanız yapar" kampanyası düzenlendi. Ortadoğu Grup'un inşa ettiği projenin kampanyası kapsamında; 1+1 daireler 235 bin 250 lira, 2+1 daireler 374 bin 450 lira, 3+1 daireler 543 bin 200 lira ve 4+1 daireler de 767 bin 450 liradan satışa sunuluyor. Ramazan ayı boyunca devam eden kampanya kapsamında, 1+1 daireye 2 bin lira peşinat vererek ve teslime kadarki 17 ay boyunca aylık 784 lira taksit ödeyerek sahip olmak mümkün.

EN 'BABA' KAMPANYA
'Bu kadarını ancak babanız yapar' kampanyası hakkında bilgi veren Ortadoğu Grup İcra Kurulu Başkanı ve CEO'su Mehmet Gür, "Kampanya kapsamında daire tipine göre belirlenmiş çok düşük tutarlarda peşinat alıyoruz. Resim İstanbul'da daire peşinat tutarı 1+1'lerde 2 bin lira, 2+1'lerde 4 bin lira, 3+1'lerde 5 bin lira ve 4+1'lerde 10 bin lira" dedi.

DÜŞÜK TAKSİTLER VAR
Kampanya kapsamında aylık taksit ödemelerinin de ev sahibi olmak isteyenlerin bütçelerini rahatlatacak şekilde tutulduğunu belirten Gür, "Projede daire tiplerine göre teslime kadar ödenecek aylık taksitler 784 lira ile 2 bin 558 lira arasında değişiyor" diye konuştu. İsteyenlerin daire bedelinin kalan kısmını banka kredisi kullanarak ödeyebileceğini kaydeden Gür, daire sakinlerinin banka kredi ödemelerine dairelerini teslim aldıktan sonra başlayacaklarını ifade etti. 28 blokta bin 310 daireden oluşan Resim İstanbul, 81 bin 433 metrekare arazi üzerinde inşa ediliyor.

ORMAN MANZARASI SUNUYOR
Resim İstanbul, şehrin yoğun stresinden arınmak isteyenler için doğayla iç içe bir yaşam sunuyor. Aydos Ormanı'na komşu olan projenin yüzde 81.3'ü açık alanlardan oluşuyor. Sosyal alanlarıyla dikkat çeken projede, dinlenme locaları, pergolalar, tenis kortu, açık-kapalı yüzme havuzu, bisiklet ve yürüyüş yolları ile çocuk oyun parkları ve tematik bahçeler bulunuyor. Projede yer alan kapalı sosyal tesiste de havuzun yanı sıra hamam, sauna, buhar odası, fitness center, basketbol sahası, squash salonu, davet salonu, çocuk oyun alanı, cep sineması, açık hava sineması ve faaliyet odaları yer alıyor.

YILIN GÖZDESİ 2+1'LER
TSKB Gayrimenkul Değerleme Kıdemli Değerleme Uzmanı Esra Adıbelli Neşeli, özellikle 2009-2013 yılları arasında satışa çıkan projelerde, yüzde 25-40 oranında küçük metrekareli dairelere yer verildiğini belirterek, "1+0 ile 1+1 tipindeki daire stokunun oldukça artması 2014'te yapılan projelerde 2+1 daire tipini öne çıkardı" diye konuştu.

1+1'LER GÖZDEN DÜŞÜYOR
Neşeli, konut sektöründeki son 10 yıllık dönemde yaşanan hareketlilik ile belli trendlerin başladığını, zaman içinde de bu trendlerin yavaş yavaş değişim sürecine girdiğini söyledi. Neşeli, 2014 yılı itibariyle trendlerde en önemli değişimin özellikle kent merkezinin bir çeper uzağındaki ikincil merkezlerde 1+1'lerden 2+1'lere doğru bir yöneliş şeklinde ortaya çıktığını ifade ederek, bunun en önemli nedeninin de yatırımdan daha çok ilerde alınan evde oturma ihtiyacının doğabileceği olduğunu kaydetti. Neşeli, "Konut sektörü açısından en yüksek arzın bulunduğu İstanbul'da yaşanan değişimin temelinde teknolojik gelişmeler, insanların teknolojiye erişim imkanının artması, konut kredi faizlerinin düşmesi, insanların yaşam tarzlarının değişmesi, deprem riski ve ulaşım alternatiflerinin güçlenmesi gibi faktörler yatıyor" dedi.

THE HOUSE RESİDENCE'A PORTEKİZ DOKUNUŞU
ABD, Rusya ve NATO için yurt dışında yaptığı projelerle uluslararası arenada tanınan Yenigün İnşaat'ın, The House Grubu'yla hayata geçirmeye hazırlandığı The House Residence Bomonti'nin ilk tanıtım filmi Portekiz'de çekildi. Portekizli yönetmen Agostinho Marques tarafından, sinema sektöründeki en ileri teknolojiler kullanılarak gerçekleştirilen filmde bir aşk hikayesi anlatılıyor. Yönetmen Marques, henüz ortada olmayan bir binayı tamamen teknolojiyi kullanarak anlatmanın çok heyecan verici olduğunu belirtti.

YENİTEPE MÜŞTERİNİN AYAĞINA GİDİYOR
Konut, ofis ve ticari alanları içeren Yenitepe Kadıköy projesi, inşaat sektöründe son dönemde uygulanmaya başlanan yeni bir sistem ile satış ofisini müşterisinin ayağına götürüyor. Dünyanın ilk 3 boyutlu ve Google Earth tabanlı emlak portalı 3DKonut.com ile işbirliği yapan Yenitepe Kadıköy, artık internetten üzerinden sanal olarak gezilebiliyor. Proje, alışılageldiği gibi satış ofisindeki maket üzerinden sergilenirken, aynı zamanda haritadaki gerçek konumunda ve tüm detaylarıyla 3 boyutlu olarak da internet üzerinden sunuluyor. İstanbul Fikirtepe'de yapımı süren Yenitepe Kadıköy projesi 21 katlı dört ayrı bloktan oluşuyor. Projede, büyüklükleri 67 ila 250 metrekare arasında değişen, 1+1'den 4+1'e kadar farklı tipte toplam bin 100 daire yer alıyor.

Özlem KAMER TERCANLI