Hileye hapis

Hileciler artık sadece para cezasıyla kurtulamayacak. Sağlık Bakanı açıkladı: Hileli gıda satan, vatandaşın sağlığıyla oynayan, yanıltıcı reklam yapan kişilere hapis cezası da geliyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ekim 2013 Güncelleme 31 Ekim 2013, 00:47
Hileye hapis

İÇİNDEKİLER

Para uğruna insan sağlığını hiçe sayan hilecilere ağır ceza geliyor. Artık hileciler sadece para cezalarıyla kurtulamayacak. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Hileli gıda satan, vatandaşların sağlığıyla oynayan, yanıltıcı reklam yapan kişilere para cezasının yanında hapis cezası gelecek" dedi.

KASIM'DA MECLİS'TE
Edirne'de bir basın toplantısı yapan Müezzinoğlu, "Vatandaşların sağlığını tehdit eden, hileli gıda satan kişilere yönelik olarak bir yaptırımınız olacak mı?" sorusu üzerine, yeni çıkaracakları kanunda, bu tür gıda satan kişilere yönelik çok ciddi yaptırımlar olacağını söyledi.
Kasım'da Meclis'e gelecek Torba Kanun'nda konuya ilişkin düzenlemeler bulunduğunu belirten Müezzinoğlu, şöyle konuştu: "Şimdi vatandaşı aldatan, yanıltan veya gıdaların içerisine söylendiğinin dışında katkı maddesi katanlar, 'Cezasını ödedim yapmaya devam ederim' diyemeyecekler. 'Şu gıdayı al, hastalığın tedavi olsun, her türlü derde derman' gibi reklamlar yaparak vatandaşlarımızı kandıran kişilere de müsaade etmeyeceğiz. Yeni çıkartacağımız Torba Kanun ile hileli gıda satan, vatandaşların sağlığıyla oynayan, yanıltıcı reklam yapan kişilere para cezasının yanında hapis cezası gelecek."

20 BİN DOKTORA İHTİYAÇ VAR
Bakan Müezzinoğlu, Türkiye'de 20 bin uzman hekime ihtiyaç olduğunu söyledi. Yunanistan'daki hekimlerin Türkiye'de çalışabileceklerini ifade eden Müezzinoğlu, "Biz Yunanistan'da mesleki birikimi ve standardı yüksek olan, tecrübeli, katkı sağlayacak hekimlerden istifade etmek isteriz. Türkiye'de şu anda 20 bin uzman hekime ihtiyacımız var" dedi.