Turizm atağı

İmajımızı bozmak isteyenlere karşı Turizm Bakanlığı, Rusya ve Almanya'da tanıtım başlattı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Haziran 2013 Güncelleme 20 Haziran 2013, 01:54
Turizm atağı

İÇİNDEKİLER

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, son günlerde Türkiye'de yaşanan eylemlerle ilgili bazı uluslararası yayın kuruluşları tarafından yapılan yayınların, Türkiye'nin imajını zedelemesi tehlikesine karşın, yurt dışında propaganda ve bilgilendirme atağı başlattı. Bakan Çelik, bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan ile Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal'ı Türkiye'ye en çok turist akışı sağlayan ülkelerden, Rusya ve Almanya'ya gönderdi.

TURİST GÜVENDE
Türkiye'de güvenlik sıkıntısı olmadığı ve Türkiye'nin turizmde en çok tercih edilen ülkeler arasında başı çektiği mesajını iletmek üzere, ilk olarak Rusya'ya giden Bakanlık heyeti, Rusya Federasyonu Federal Turizm Ajansı Başkanı Aleksandr Radkov ve Rus tur operatörleriyle Moskova'da bir araya geldi. Türk-Rus turizm ilişkilerinde gelinen nokta ve Türkiye'nin gündeminin değerlendirildiği görüşmelerde Özgür Özaslan, Türkiye'de yaşanan olaylara değinerek turist güvenliği sıkıntısının

KİMSEYE ZARAR GELMEDİ
Eylemlerin lokal bölgelerde yaşadığını belirten Özgür Özaslan, Rus yetkililere, turistlere bir zarar gelmediğini ve Türkiye'nin yine en çok tercih edilen ülkeler arasında olduğunu ifade etti.