Göz boyamaya BDDK desteği!

Vatandaş haksız ücretlerin kalkmasını beklerken; bankalar, 'Paraları bildirip alacağız' açıklaması yaptı. Aynı sözleri BDDK Başkanı da söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Mayıs 2013 Güncelleme 16 Mayıs 2013, 02:13
Göz boyamaya BDDK desteği!

İÇİNDEKİLER

Bankalar haksız ve hukuksuz ücret ve komisyonlardan vazgeçeceklerine, 'Paraları bildirip alacağız' açıklaması yaparak, vatandaşı hayal kırıklığına uğrattı. Bankalar Birliği'nin önceki günkü açıklamasında, ücretlerin kaldırılacağı yönünde hiçbir bilgi verilmedi. Aksine ücretlerin süreceği, sadece bunların önceden bildirileceği belirtildi. Yani vatandaş mahkemelerin açıkça 'hukuksuz' bulduğu, kart aidatı, dosya masrafı, bozuk para sayma parası, hesap işletim ücreti, borcu erken kapama cezası, habersiz sigorta yapma gibi 60'a yakın ücreti ödemeye devam edecek. Fakat bunları önceden bilecek. Bu ücretleri ödemediği zaman zaten kredi alamayacak ya da kart kullanamayacak. Ticaret Bakanlığı'nın hazırladığı taslağın yasalaşıp, haksız ücretlerin denetim altına alınmasını bekleyen vatandaş, bu açıklama ile şoke oldu.

BAŞKAN DA AYNI GÖRÜŞTE
Vatandaş asıl şaşkınlığı, tüketicinin kandırılmasını önlemesini beklediği BDDK'nın Başkanı Mukim Öztekin'in sözleriyle yaşadı. Ücretlerin kaldırılması ile ilgili görüş belirtmeyen Öztekin de Bankalar Birliği gibi "Tüketiciye yapılacak en büyük iyilik onu bilgilendirmektir. Müşterinin haberi olmadan hiçbir ücret yansıtılmamalı" demişti. Vatandaşlar ise Öztekin'e tepki gösterip "Hakkımızı kim savunacak" diyor.

TÜKETİCİ SORUYOR
Mahkeme ve Yargıtay kararlarında açıkça 'hukuksuz' olduğu belirtilen ücretler neden kaldırılmıyor? Ücretlerin bildiriliyor olması, alınmasını engeller mi? Ücret bildirilen vatandaş, hukuksuz olduğunu söyleyip 'ödemiyorum' derse hizmetten yararlanabilecek mi? Mahkeme kararlarını uygulamayan bankalara, hangi cezalar verilecek? Sözleşmenin puntosunun büyümesi ile haksız ücretler sona erecek mi?