Aidat pazarlığı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Mart 2013 Güncelleme 11 Mart 2013, 02:25
Aidat pazarlığı

İÇİNDEKİLER

Yargı kararlarına rağmen kart aidatı almakta ısrar eden bankalar; kartını iptal ettirmek, aidat ödememek isteyen tüketicilerle sıkı pazarlığa tutuşuyor. Bankalar, tüketicilere, kartlarını iptal etmemeleri için cep telefonlarına kontör yüklemeyi teklif ediyor.

'SÖZLERİNİ TUTMADILAR'
İzmir' den Coşkun L., yaşadıklarını sikayetvar.com'da anlattı. Tüketici, kredi kartına ek olarak çıkarılan 2 adet ek kartını aidat ödememek için iptal ettirmek istedi. Banka ile pazarlık ise bundan sonra başladı. Tüketici, yaşadıklarını şöyle aktardı: "Kartları iptal ettirdim. 1 gün sonra bankadan arandım ve 'Kartlarınızı iptal etmeyin aidata karşılık her kart için telefon hattınıza 40, 2 kart için 80 lira kontör yükleyelim' dediler. Kabul ettim. Aidatları ödedim. Aradan aylar geçti, hâlâ kontör yüklemediler." Bankadan kartının iptalini isteyen Mustafa Ö. de şunları kaydetti: "500 lira limitli kartımda bunun yaklaşık 3'te 1'i oranında aidat kesintisi yapıldığını gördüm. Müşteri hizmetlerini aradığımda 'Aidat geri verilemez' diyorlar. Önce '20 lira puan verelim' diyerek, pazarlığa başlıyorlar. Israr edince de kontör teklif ediyorlar."

BANKALAR MERCEK ALTINDA OLACAK
12 bankaya verilen cezayı değerlendiren ACTECON Rekabet ve Regülasyon Danışmanlık Şirketi ortaklarından Dr. Fevzi Toksoy, cezanın, Rekabet Kurulu'nun şimdiye kadar rakamsal olarak verdiği en yüksek ceza olduğunu, ancak piyasada istikrarı bozacak seviyede olmadığını söyledi. Toksoy, "Bankalar bundan sonra rekabet uyumuna her zaman önem vermek zorunda, bankaları yepyeni bir hayat bekliyor" dedi.