Mikanos'u Türkler zengin etti

Yaz boyunca 1 milyar euro ciro yapan Yunan adasının en önemli müşterileri Türkler. Haftada 2 gün yapılan uçak seferinde yer yok. Ramazan'da bile yüzde 97 doluluk oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Eylül 2012 Güncelleme 18 Eylül 2012, 00:00
Mikanos’u Türkler zengin etti

İÇİNDEKİLER

Eğlencede sınırların geniş olması dolayısıyla 'Günah Adası' olarak da bilinen Yunanistan'ın Mikanos Adası, 6 ayda 1 milyar euroluk ekonomi oluşturdu. Fiyatların çok yüksek olduğu ve dünya sosyetesinin tatil için tercih ettiği Mikanos, Türk zenginlerin de son yıllardaki gözdesi halinde.

CEMİYET TOPLANIP GİDİYOR
Adadaki 1 milyar euroluk ciroda Türkler'in payı çok yüksek. Yaz aylarında İstanbul'dan kalkan ve haftada 2 gün sefer yapan uçaklarda yer bulunmazken, çok sayıda Türk tatilci de tekneler ve deniz araçları ile adaya ulaştı. Mikanos'a cemiyet hayatının önde gelen isimleri gruplar halinde gidiyor. Her hafta 10'lu, 20'li gruplar halinde bilet alan sosyetik isimler, birlikte tatil yapıyor. Talebin yüksekliğini gören Mikanos'taki işletmeciler de Türkiye'deki turizm dergilerine ve uçak şirketlerinin yayın organlarına otel ilanları vererek müşteri sayısını artırmaya çalışıyor. Adaya haftada 2 gün sefer yapan Borajet'in Genel Müdürü Kadir Peker, uçaklarda yerlerin günler öncesinden satıldığını ve sürekli dolu olarak sefer yaptıklarını belirtti. TAKVİM'e konuşan Peker, bayramlarda ve özel günlerde yoğun talep sonucu ek sefer yaptıklarını ifade etti. Yetkililer, yaz boyunca yüzde 100 dolulukla uçtuklarını, hatta Temmuz-Ağustos dönemine rastlayan Ramazan ayında bile yüzde 97 dolulukla seferler yaptıklarını kaydetti. Bu ayda tüm turlar dolarken, kısa süreli hafta sonu gezileri de ilgi gördü.

HER CİNSİYET BULUNUYOR
Adayı ziyaret eden sosyetik isimlerden birisi de Eda Taşpınar. Adayı herkese tavsiye eden Taşpınar, yazdığı bir yazıda Mikanos'u şöyle anlattı: "Her milletten, her cinsiyetten, her tercihten insanın bir arada olduğu, yan yana şezlonglarda yattığı ama kesinlikle birbirinden rahatsız olmadığı başka bir dünya. Bodrum Maça Kızı'nın kalabalık iskelesinden şikayetçi olanlara tavsiye ederim. Mikanos'a gitmeyenler için söylüyorum. Gidin, hatta bence tüm Yunan adalarına gidin. Mevcut duruma bakarsak Komşu krizde ama turist orada..."

ŞEZLONG 5 BİN EURO
Açıklanan rakamlara göre, adanın en popüler plajı Psarou'da bir şezlongun kirası 5 bin eurodan başlıyor. Yine restoranlarda bir kişilik yemeğin ortalama fiyatı ise 150 euroyu buluyor.