3 vardiya alışveriş

'Ramadan in Istanbul' projesi ile yabancılara yönelik alışveriş ve turizm festivali yapılacak. Ramazan'da gece açık kalacak AVM'ler 3 vardiyaya çıkacak ve yeni eleman alınacak. Çalışanlara da fazla mesai ödenecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Mayıs 2012 Güncelleme 23 Mayıs 2012, 01:54
3 vardiya alışveriş

İÇİNDEKİLER

Ramazan ayında tatil yapacak turisti Türkiye'ye çekmek amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Valiliği, İstanbul İl Müftülüğü ve bazı ilgili kuruluşların katılımıyla 'Ramadan in Istanbul' ismiyle bir etkinlik düzenlenecek. Etkinlik kapsamında THY, İstanbul'u anlatan reklamları uçaklarında yayınlayacak. Bilet kampanyaları ile de turisti ülkemize çekmeye çalışacak. Gelen yerli-yabancı turistin alışveriş yapması ve sosyalleşmesi için alışveriş merkezlerinin (AVM) kapanış saatleri değişecek. Bu durum AVM'lerde çalışanlara da yarayacak. Bazı alışveriş merkezleri çalışma saatlerini 3 vardiya olarak ayarlarken, yeni istihdam oluşturacak. AVM'lerde çalışanlara fazla mesai ücreti verilmesi de gündemde. Konuyla ilgili TAKVİM'in sorularını yanıtlayan Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği Başkanı Mehmet Nane, AVM'lerin hafta içi saat 23.00'e, hafta sonu 24.00'e kadar açık olması için çalıştıklarını söyledi. Nane, "THY önemli bir sorumluluk üstlenirken, AVM'ler de saatleri ile etkinliğe ayak uyduracaktır" diye konuştu.

'EKONOMİK CANLILIK GELECEK'
'Ramadan in Istanbul' ile Ramazan ayına ekonomik canlılık getirmek, turizmi hareketlendirmek istediklerini söyleyen Nane, durumun çalışanlara da yarayacağını kaydetti. Nane, "AVM'lerin bir kısmı geç açılıp geç kapanacak. Bir kısmı erken açılıp geç kapanacak. Vardiya ya 3'e çıkacak çalışanlar fazla mesai yapacak ya da geçici işçi alımı ile istihdama fayda sağlanacak" dedi.

ORTADOĞULU TURİST GELİYOR
Ramazan ayında düzenlenecek etkinlik ile özellikle Ortadoğu'dan Arap turistlerin Türkiye'ye gelmelerinin sağlanması amaçlanıyor.

1 AY SÜRECEK
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, 'Ramadan in Istanbul' etkinliğinin, Ramazan'ın başlayacağı 20 Temmuz'dan itibaren 1 ay süreyle gerçekleştirileceğini söyledi. Organizasyonun ismini 'Ramazan Fest' olarak düşündüklerini, ancak 'İstanbul Shopping Fest' ile karıştırılabileceğini anlatan Büyükekşi, bu nedenle etkinliğe 'Ramadan in Istanbul' ismini verdiklerini belirtti. Büyükekşi ayrıca, etkinlik süresince birçok mağazada indirim fırsatları sunulacağını ifade etti.