Patron 16 milyar $ yatırımcı 23 cent

Halka arz büyüklüğü 30 saniyede 16 milyar doları bulan Facebook, ilk gün yatırımcısına sadece 23 cent kazandırdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Mayıs 2012 Güncelleme 20 Mayıs 2012, 02:07
Patron 16 milyar $ yatırımcı 23 cent

İÇİNDEKİLER

ABD borsasında esen Facebook rüzgarı tüm dünyanın dikkatini çekiyor. Halka arz edildikten sonra piyasa değeri 100 milyar doları aşan ilk şirket olan Facebook, yine bir rekor kırarak 30 saniyede 82 milyon adet işlem gördü. Bu süre içinde Facebook'un halka arzının büyüklüğü 16 milyar dolara, şirketin değeri ise 104 milyar dolara ulaştı. Bütün bu rekorlara rağmen Facebook ilk işlem gününde kazancını fazla artıramadı. Hisseler kapanışta sadece 23 cent kazanarak yüzde 0.61 gibi zayıf bir artışla 38.23 dolardan kapandı.

BANKALARIN MÜDAHALESİ
Seans içinde en yüksek yüzde 12 artışı gören hisse senedi, kapanışa doğru inişe geçti. Halka arzı yöneten bankaların müdahalesiyle açılıştaki 38 dolar eşiğinin altına düşmedi. Ancak büyük bir artış da elde edemedi. Facebook'un 28 yaşındaki patronu Mark Zuckerberg açılış gongunu çalarken, hal arzı şenlikli bir biçimde yapıldı.

EN ZENGİN ROCKCI
Rock grubu U2'nun solisti Bono, Facebook'un halka arzı sayesinde rock müziği dünyasının en zengini oldu. Kendisine ait ticaret firması Elevation Partners ile Facebook'un ilk yatırımcıları arasında yer alan ve Facebook'un yüzde 2.3 hissesine sahip olan Bono'nun servetinin 1.5 milyar doları bulduğu tahmin ediliyor. Bono bu son girişimi ile müzik endüstrisinin en zengini ve 1 milyar dolar serveti olan Paul McCartney'i geçmiş oldu.