Devletimiz bayrağımız sonsuza kadar yaşasın

İnönü Üniversitesi'nin fahri doktora payesi verdiği Mahmut Çalık, 'Ülkeme hizmetim sürecek. Devletimiz, bayrağımız, ezanımız sonsuza kadar yaşasın' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Mayıs 2012 Güncelleme 19 Mayıs 2012, 02:22
Devletimiz bayrağımız sonsuza kadar yaşasın

İÇİNDEKİLER

Türkiye' nin duayen işadamlarından Mahmut Çalık, girişimcilere ders olacak mesajlar verdi. 72 yıllık tekstilci olduğunu söyleyen Mahmut Çalık, "Ülkeye hizmet etmek vatan borcudur. Bu azim ve güç ile çalışmaya, üretmeye, yeni iş imkanları oluşturup istihdamı artırmaya, ihracat yapıp ülkemize faydalı olmaya devam edeceğim.
Hepimizin arzusu şu olmalı; devletimiz, bayrağımız, ezanımız sonsuza kadar yaşasın" dedi. Malatya İnönü Üniversitesi, Doğu Anadolu'yu ilk kez büyük ölçekli fabrika yatırımı ile tanıştıran isimlerin başında gelen Anateks ve İpaş'ın kurucusu işadamı Mahmut Çalık'a hizmetlerinden dolayı fahri doktora payesi verdi. Mahmut Çalık'a cübbesini İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik giydirdi. Düzenlenen törende konuşan Mahmut Çalık, ödülün çalışma azmini kuvvetlendirdiğini söyledi. Çalışma hayatına ilkokul döneminde başladığını anlatan Çalık, "Türkiye'de 1950'lere kadar 5 metre kefen bezi Amerika'dan geliyordu. Bugün tekstil sanayi çok gelişti. 75 milyon Türk milletini, 225 milyon yabancı milletlerden insanı giydirme seviyesine ulaştı" dedi.
Törende konuşan Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, "Malatyalı işadamları, eğitim ve sağlık alanında gösterdikleri özverilerle şehrimize birçok kompleks kazandırdı. Bunların en başında da Sayın Mahmut Çalık gelmektedir" dedi. Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran da, konuşmasında şunları kaydetti: "Türkiye ekonomisinin gelişimine öncülük eden Malatyalı işadamlarının arasında çok özel bir yeri olan Sayın Mahmut Çalık'ı tebrik ediyorum."

BÖLGE EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKI
Babası Mahmut Çalık'ın örnek teşkil eden bir müteşebbis olduğunu belirten Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık ise şöyle konuştu: "Babam Mahmut Çalık, Malatya şehrinin sanayileşmesine, bölgemizin ekonomisine büyük katkı sağlamıştır. Tekstil sektöründe el tezgahından başlayıp, ilk fabrikaları ve büyük sanayi kuruluşlarını oluşturarak tüm dünyaya ihracat yapmış, Malatya'da istihdam sağlamış ve sanayi kültürünün gelişmesine emek vermiştir. Malatya'nın ekonomik kalkınmasının yanında, yaptığı sosyal hizmetlerle sosyal alanda şehrimize büyük katkılar sağlamıştır."
Programa, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Malatya Valisi Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş ve çok sayıda davetli katıldı.

HEDEF KOYAN BAŞARIYI YAKALAR
Duayen işadamı Mahmut Çalık, yaptığı konuşmada şunları söyledi: "İş hayatında başarılı olmanın ilk kuralı hedef koymaktır. Benim hedefim, Malatya'da 5 bin kişinin istihdam edileceği yatırımlar yapmaktı. Hedefime ulaştım. Oğlumun da kendi şirketini kurmasını sağladım. Allah'a çok şükür oğlum farklı sektörlerde 20 bin kişiye istihdam sağlıyor. Bu benim için gurur vericidir. Ben Türkiye'nin büyük devletler içine gireceğine inanmışım. Türkiye'nin geleceğini masmavi bir deniz gibi görüyorum. Ben devletimizin, Cumhuriyetimiz'in, bayrağımızın, ezanımızın sonsuza kadar yaşaması için mücadeleme devam edeceğim. Malatya İnönü Üniversitesi Malatyamız'a güneş gibi doğmuştur. Üniversitemizde pırıl pırıl gençlerimiz yetişiyor."

MALATYA İÇİN BİR DEĞER
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, şöyle konuştu: "Sayın Mahmut Çalık, Malatya için değerdir. Yaptığı hastaneyle, camiyle, onbinlerce insanın çalıştığı iş alanlarıyla kazandırdığı değerin dışında, ülkemize her alanda katkı sağlayan model bir insandır. Verdiğimiz belgeyle üniversitemiz de onore olmuştur."

AKLIMIZI DA TERLETMEK GEREKİR
Programa katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, üniversite-sanayi işbirliğinin en önemli göstergesinden birine şahitlik ettiklerini söyledi. Ergün, "Mahmut Çalık bir duayen. Bizim abimiz olmaktan öte aslında Türk sanayisinin ve sanayicilerin abisi ve sektörün Doğu Anadolu'da yatırımların öncüsü konumundadır. 60 yılı aşkın sanayi deneyimi ile Mahmut Çalık ve Çalık Ailesi'nin Malatya sanayisinde çok büyük katkısı vardır" dedi. Bazı illerin coğrafi dezavantajları olmasına rağmen sanayi tesisleri ve yatırımları çektiğini belirten Ergün, şöyle devam etti: "Bizim, genç, dinamik bir nüfusumuz var. Türkiye olarak büyük bir lokasyonumuz var. Bunlar rekabet avantajımızı sağlayacaktır. Bunları geliştirmeliyiz. Üniversite-sanayi işbirliği tam burada önemli. Sanayide alın teri ile kazanmak önemli. Çok alın teri dökmek rekabetçi olmak için yetmez. Akıl teri lazım. Aklı terletmek lazım. Akıl teri, ileri teknoloji ve yüksek katma değer demek."



* Çalık Holding Başkanı Ahmet Çalık ve diğer davetliler; İnönü Üniversitesi'nde Hukuk Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Darende Bekir Ilıcak MYO ile Gözlemevi ve Diş Hekimliği ek binalarının açılışını yaptı.