Tatil herkesin hakkı

Yüzde 40'a varan indirimle tatil imkanı sağlayan erken rezervasyon kampanyası başladı Kampanya ile ulaşımda indirim, seyahat sigortası ve ödeme kolaylıkları da sunuluyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ocak 2011 Güncelleme 21 Ocak 2011, 00:00
Tatil herkesin hakkı

İÇİNDEKİLER

İç turizmi canlandırmayı, vatandaşa ucuz tatil sağlamayı amaçlayan 'erken rezervasyon kampanyası', 'Tatil Herkesin Hakkı' ve 'Yerinizi Şimdiden Ayırın' sloganlarıyla başladı.

İNDİRİM AVANTAJI
Turizm Bakanlığı, TÜRSAB ve TÜROFED önderliğinde gerçekleştirilen kampanya ile erken rezervasyon yaptıranlara tur paketlerinde yüzde 40'a varan indirim, kredi kartı ile yapılacak tatil ödemelerini öteleme, uçak ve otobüs biletlerinde indirim ve seyahat sigortası imkanları sunuluyor. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, tanıtım toplantısında, bu yıl kampanyanın üçüncüsünün gerçekleştirildiğini söyledi. Zaman içerisinde kampanyayı öne çektiklerini ve süresini uzattıklarını aktaran Günay, "Yüzde 40'a varan indirimler sağlandı. Kampanyaya, Kuzey Kıbrıs'ı da katıyoruz. 2011'i 'Türkiye'de Kuzey Kıbrıs Tanıtım Yılı' yapacağız'' diye konuştu.

PARA İADESİ VAR
Kampanya kapsamında rezervasyonların 72 saat önceden iptal edilmesi durumunda para iadesinin yapılacağını vurgulayan Günay, seyahatlerin sigorta dahilinde olduğunu ve anlaşmalı bankaların ödemede öteleme imkanı sağlayacağını kaydetti. Kampanyaya THY, SunExpress, Pegasus, Pamukkale Turizm, Akbank, İş Bankası, Garanti Bankası ve Yapı Kredi Bankası destek veriyor.

İŞTE FIRSATLAR
* Seyahat acentelerinin tur paketlerinde yüzde 35-yüzde 40 oranları arasında indirim kolaylığı.
* İşbirliği yapılan bankaların kredi kartları ile yapılacak tatil ödemelerini öteleme imkanı.
* Havayolları uçuşlarında ve karayolları seyahatlerinde indirim kolaylığı.
* Kampanyadan faydalanacakların seyahatlerinin sigorta kapsamında olması.