Marketler ette hastalık arıyor
Hamburger etiyle başlayan ve tavuk etine sıçrayan bakteri sorunu sonrası perakendeciler de ürünleri test ettiriyor
Giriş Tarihi:
Takvim'in ortaya çıkardığı kırmızı et ve tavuktaki bakteri skandalı, perakendecilerin de gündeminde. Perakendeciler Federasyonu (PERDER) Başkanı Şeref Songör, et ve ardından tavukta yaşanan bakteri sorunundan sonra yerel marketler olarak 3-4 laboratuvarla anlaştıklarını ve ürünleri daha sık denetime tabi tuttuklarını söyledi. Etlerdeki sorunun üreticiden mi kaynaklandığı, yoksa saklama koşullarından mı meydana geldiği böylece ortaya çıkacak. Tek bir sorun yüzünden 2 büyük sektörün yanmaması gerektiğini dile getiren Songör, şöyle konuştu: "Kuş gribi ile Türkiye'nin tavuk sektörü ciddi bir darbe yedi. Şimdi de bu bakteri sorunu çıktı. Saklanma koşulları ile ilgili bir sorun olduğu düşünülürse bunu tüm sektöre mal etmenin yanlış olduğunu düşünüyorum. Tabii ki denetimleri sıklaştıracağız ama bu konuyu da gözardı etmemek lazım diye düşünüyorum."