Soros ayaklanması

ABD'de siyahilerle polis arasındaki çatışmaların fitilini Black Lives Matter adlı grup ateşledi. Yahudi spekülatör George Soros ise son ayaklanma için bu gruba tam 1 milyon dolar verdi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ağustos 2015 Güncelleme 12 Ağustos 2015, 01:59
Soros ayaklanması

İÇİNDEKİLER

Dünyanın her yerindeki ayaklanmalara destek verdiği bilinen milyarder yatırımcı George Soros, ABD'yi de kana buladı... Ferguson kasabasında siyahi genç Michael Brown'ın polis tarafından öldürülmesinin birinci yıl dönümünde düzenlenen gösterilerde polis yine silahına sarılırken; yaşananların arkasından Yahudi spekülatör Soros çıktı. Black Lives Matter (siyahiler yaşama hakkı) adlı grup, Ferguson'daki olayların fitilini ateşledi.

SON AYAKLANMANIN FİNANSÖRÜ
Grubun son ayaklanmasını da yine George Soros finanse etti. Birçok uluslararası medya, Soros'un son ayaklanma için 1 milyon dolara yakın bir para harcadığını yazdı. Bir iddiaya göre, siyah gençleri bir araya toplayan Black Lives Matter da Soros tarafından kuruldu. 'Para sihirbazı' olarak da tanınan Soros'un ABD'deki ayaklanmalarla hükümete gözdağı verdiği iddia edildi.

'POLİS BENİ KORUMUYOR'
Ferguson'da önceki gece düzenlenen gösterilerde 18 yaşındaki siyahi genç Tyrone Harris Jr polis tarafından vurularak ağır yaralandı. ABD polisinin son kurbanı ise 19 yaşındaki Chistian Taylor oldu. Dallas yakınlarındaki Arlington kentinde hırsızlık yaptığı iddia edilen Taylor, genç polis memuru Brad Miller tarafından vurularak öldürüldü. Taylor'un Twitter hesabından, "Polis tarafından korunduğumu hissetmiyorum" diye yazdığı belirlendi.

SON KURBAN CHRİSTİAN TAYLOR
ABD polisi tarafından öldürülen silahsız siyahi gençler arasına katılan son isim 19 yaşındaki Christian Taylor oldu. Dallas yakınlarındaki Arlington kentinde hırsızlık ihbarı üzerine bir otomobil galerisine giden polis, Taylor'un otomobiliyle galerinin camlarını kırarak içeri girdiğini, kaçınca da vurulduğunu iddia etti.

OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLDİ
Siyahi genç Michael Brown'ın öldürülmesinin birinci yıldönümünde başlayan gösterilerde 50 kişi gözaltına alındı. Gösterilerin sürdüğü St.Louis'te şiddet olaylarının ardından bölgede olağanüstü hal ilan edildi. Son dönemde öldürülen siyahiler Michael Brown, Tamir Rice, Eric Garner, Walter Scott ve Freddie Gray ön plana çıktı. Ancak ABD'de Ocak ayından beri en az 197 siyahi, polis tarafından öldürüldü. Ocak 2013'ten beri de 800'den fazla siyahi, polis kurşunuyla can verdi.