Katliam ve kutlama

Mısır'da insanlık dramı sürüyor. Darbe karşıtları bir kez daha katliama uğrarken darbeciler ise 53 kişinin öldürüldüğü günde kutlama düzenledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Ekim 2013 Güncelleme 08 Ekim 2013, 01:21
Katliam ve kutlama

İÇİNDEKİLER

Mısır'da, dün darbe karşıtları tarafından düzenlenen gösterilerde 53 kişinin öldüğü, yüzlerce kişinin de yaralandığı müdahalenin ardından "zafer kutlaması" yapılması tepki topladı.

KAHİRE KAN GÖLÜ OLDU
İsrail tarafından 1973'te işgal edilen Sina Yarımadası'ndaki toprakların geri alındığı tarih olan "6 Ekim"den bu yana kutlanan "Zafer Bayramı" nedeniyle ülkenin birçok yerinde gösteriler düzenlendi. Darbe karşıtları Kahire'de buluşarak askeri darbenin son bulması için Tahrir Meydanı'na yürümek istedi. Birkaç noktadan Tahrir'e yaklaşan göstericilere, güvenlik güçlerinin müdahalesinde çok sayıda ölen ve yaralananlar oldu. Sağlık Bakanlığı yetkililerinin son açıklamasına göre, 53 kişinin yaşamını yitirdiği müdahalede 271 kişi yaralandı. Gösterilere katıldığı gerekçesiyle 600 kişi de gözaltına alındı. Güvenlik güçlerinin darbe karşıtlarına müdahalesinin ardından ise Kahire'nin doğusundaki Hava Savunma Kuvvetlerine ait stadda "6 Ekim Zafer Günü" dolayısıyla resmi kutlama töreni düzenlendi.

TAM KADRO KUTLAMA
Çok sayıda sanatçının katıldığı resmi kutlamalara geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur, darbeci General Sisi, eski Savunma Bakanı Mareşal Hüseyin Tantavi ve eski cumhurbaşkanlarından Enver Sedat'ın eşi Cihan Sedat katıldı. Büyük bir coşkuyla yapılan kutlamalar, gündüz gerçekleştirilen müdahalede yaşamını yitirenlerin aileleri başta olmak üzere darbe karşıtları tarafından tepkiyle karşılandı. İhvan yandaşlar

DARBE KARŞITINA HER ŞEY YASAK
Mısır'ın Zafer Bayramı olarak kutlanan 6 Ekim'de, darbe yanlıları meydanları doldurdu. Darbe karşıtları da bayrama katılmak isteyince ortalık savaş alanına döndü. Güvenlik güçlerinin açtığı ateşle Kahire'de 25, Ramsis'te 10, Beni Suveyf'te 7, Süveyş'te 5, Minye'de 4, İsmailiye'de 2 darbe karşıtı can verdi.

DARBE YAPMASAYDIK İÇ SAVAŞ ÇIKARDI
Mısır'ın darbeci generali Sisi, Mısır El-Yevm gazetesine konuştu. Sisi yaptığı açıklamada, "Silahlı Kuvvetler, yönetime müdahale etmeden önce ülkenin içinde bulunduğu durumu yakından takip etti. Müdahale etmemiş olsaydık, 2 ay içinde ülke iç savaşa sürüklenecekti. İnsanların birbirlerini öldürdüğü iç savaş çıksaydı, ordu bile bunun önüne geçemez, kontrol etmekte zorlanırdı" şeklinde konuştu.