Paris’te büyük soygun!

Fransa, yine bir soygun haberiyle çalkalandı. Pembe Panter Çetesi’nin maskeli 5 üyesi, ellerinde balta ile Ritz otele baskın yaptı. Vitrinlerdeki 4.5 milyon euro değerindeki mücevherleri çaldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ocak 2018 Güncelleme 12 Ocak 2018, 02:22
Paris’te büyük soygun!

İÇİNDEKİLER

Başkent Paris'te Vendome Meydanı'ndaki filmlere konu olan ve dünyanın en ünlülerinin ağırlandığı Ritz Otel'de, akşam saatlerinde büyük bir soygun gerçekleşti. Bölgede 2014'te birçok kuyumcunun soyulması sonucu geniş güvenlik önlemleri alınmasına rağmen, "Pembe Panter Çetesi" amacına ulaştı.


Görgü tanıklarının anlattığına göre, Yugoslavya kökenli ve eski askerlerden oluşan suç örgütünün 5 üyesi, ellerinde baltalarla maskeli halde otele girdi. Müşterilerin şaşkın bakışları altında vitrinleri paramparça etti. Yaklaşık 4.5 milyon Euro değerindeki mücevherleri alıp kaçmaya başladı. Soyguncular, kaçarken de çevreye ateş açtı. Güvenliğin ve kalabalığın yoğun olduğu saatlerde meydana gelen soygun büyük paniğe neden olurken, polis hemen alarma geçti. Soygunculardan 3'ünü kıskıvrak yakaladı. Ancak altınları taşıyan çetenin iki üyesi izini kaybettirmeyi başardı. Polis şimdi bu soyguncuyu ele geçirmek için operasyonlara başladı.


SUÇ ŞEHRİ SON 10 YILDA 40 MİLYONLUK SOYGUN YAPILDI
2006'da yine Ritz'in yakınında 6 milyon euro'luk bir başka soygun kayıtlara geçti. Yine 2016'da Kim Kardashian, aynı bölgede lüks bir rezidansta silahlı soyguna maruz kaldı. İddialara göre, Kardashian'ın 9 milyon euro'luk mücevheri çalınmıştı. Soygunculardan biri bisikletle kaçarken çok değerli bir mücevheri düşürmüş, saatler sonra sokakta bulunmuştu. Çete üyelerinden birinin Kardashian'ın şofrü olduğu belirlenmişti.


Paris'te mücevher soygunu çetesinin kurbanı olan Kardashian, uzun süre olayın şokunu atlatamamıştı. Hatta soygunu anlatırken, sürekli ağlamıştı.