Kahraman şef

Gece kulübü faciasından yine yürek yakan bir hikaye çıktı. Salon şefi Özkan Baş, yangında 3 kişiyi dışarı taşıdı. Bir arkadaşını daha kurtarmak için 4’üncü kez alevlerin arasına daldı. Ancak ne yazık ki bir daha çıkamadı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Nisan 2024 Güncelleme 06 Nisan 2024, 07:00
Kahraman şef

İÇİNDEKİLER

İstanbul Beşiktaş'ta bulunan Masquerade adlı gece kulübündeki yangın dehşeti yürekleri yaktı. Tadilat sırasında çıkan yangında işçiler ve salon çalışanlarının da aralarında bulunduğu 29 kişi can verdi. Ölenler arasında salon şefi Özkan Baş da vardı. Yıllardır o mekanda çalışan Baş'ın son ana kadar arkadaşlarını kurtarmak için mücadele ettiği ortaya çıktı. İddiaya göre Baş yangını fark edince önce üst kattaki muhasebe bölümüne haber verdi, ardından 3 arkadaşını dışarıya kadar çıkmasına yardımcı oldu. Yanında da yine hayatını kaybedenlerden Şivan Dolu vardı. İkili arkadaşlarının hayatını kurtardı ama bir başka arkadaşlarını daha kurtarma umuduyla girdikleri o cehennemden tekrar çıkamadı. Bu arada aralarında iş yeri sahipleri Mehmet Menduh C. ve Şahzade Ş.'nin de bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Yangına ilişkin devam eden soruşturma kapsamında sahne platform firması yetkilisi 3 kişi daha sorguya çekildi. Sorguları biten şüphelilerden 8'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gözaltına alınan zanlılar dün hakim karşısına çıkarıldı. 8'i tutuklandı.

RUHSATI KİM VERDİ
Başkan Erdoğan, İstanbul'da İbn Haldun Üniversitesi'nde TÜRGEV tarafından düzenlenen iftara katıldı. Erdoğan, "Sürekli ahlak tüccarlığı yapan, sürekli emekçinin hakkından bahseden bu çevreler, Beşiktaş'taki yangında hayatını kaybeden 29 emekçi kardeşimizle ilgili çıkıp tek cümle kurmadılar. Bu binaya inşaat ruhsatını veren, imar ruhsatını veren ve binanın en alt bodrum katlarını gazino haline getirmeyi müsaade edenler kim? Tabii ki biz de savcılarımızla takip ediyoruz" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN