İnan Kıraç, 40 yıllık asistanını işten attı

İnan Kıraç, 40 yıllık asistanını işten attı. Ağabeyi Can Kıraç kızınca öfkesi daha da arttı: Ayşe hanımla 60 yıl çalıştım. Kendisi 82 yaşında. Bu işi götüremeyeceğini düşündüm. Can’la da aramız açık!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Nisan 2024 Güncelleme 05 Nisan 2024, 07:00
İnan Kıraç, 40 yıllık asistanını işten attı

İÇİNDEKİLER

Merhum iş insanı Vehbi Koç'un damadı İnan Kıraç (91), bir süre önce kızı İpek'i evlatlıktan reddetti. "Mirasıma konmak istiyor" dedi. Ardından da miras davası açtı.

Tüm bunlar sürerken şimdi de asistanı ile karşı karşıya geldiği iddia edildi. İnan Kıraç, 40 yıllık asistanı Ayşe Kurt'u kovdu. Ağabeyi Can Kıraç "İnan'ı bunun için ayıplıyorum. İnan, Vehbi Koç'un damadı olma sorumluluğunu taşıyamamış" diye çıkıştı. Rahmi Koç devreye girip tarafları da yatıştırsa da kavga durulmadı. İnan Kıraç, konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Kıraç, şunları söyledi: "Asistanım dediğim o hanımla 60 yıl çalıştım. 82 yaşında. Bu işi götürmesi mümkün olmayınca yollarımızı ayırdık. Ayrıca yapmaması gereken şeyler yaptı. Yollarımızı ayırdığımızda da bunu hazmedemedi. Can Kıraç'la aramız açık. Bana mektup yazmıştı ve ben de karşılık verdim. Abi kardeşliğimizi bitirdim".

ESKİ MÜDÜRÜ KAPTI
Kıraç, yeni bir vakıf kurduğunu belirtti. Tüm servetini de eğitime bağışladığını belirtti. "52 yıl Koç Holding'in finans grubunun başın da olan Emine Alangoya'ya beraber çalışmak istediğimi söyledim. Kendisi de bunu kabul ederek vakfımın genel müdürü oldu. Servetimi eğitimde kullanılması için vakfıma bağışladım" dedi. Kızı İpek Kıraç'ın Türkiye'nin en zenginleri listesine girmesiyle ilgili de konuşan İnan Kıraç, "Benim servetimi yasa dışı olarak almaya çalıştılar. Ama başaramayacaklar. Sağlığım çok iyi, ilişkilerimi yeniden canlandırdım. 88 yaşındayım ve hırsla çalışıyorum" ifadelerini kullandı.

BEKO GLOBAL MARKA OLDU
Koç Holding'in ünlü markası Arçelik, globalleşme stratejisi kapsamında Türkiye dahil tüm coğrafyalardaki kurumsal markasının bundan sonra Beko olarak kullanılacağını açıkladı. Şirketten KAP'a yapılan bildirimde tüm dünyadaki çalışanların ve operasyonların ortak bir kurumsal marka çatısı altında bir araya getirilmesinin hedeflendiği anlatıldı.

Bu kapsamda yurt dışı bağlı ortaklıklarının kurumsal unvanlarının da Beko kurumsal markasını içerecek şekilde değiştirileceği vurgulandı. Beko, 1955'te Bejerano ve Koç ailelerinin kurduğu bir marka olarak hizmet vermeye başladı. O zamanlar BEKO'nun adının, Bejerano'nun BE'si, Koç'un KO'sundan oluştuğu açıklandı. Beko'nun dünya çapında 57 ülkedeki iştirakleri aracılığıyla 55 bin çalışanıyla faaliyet gösterdiği hatırlatıldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN