Diplomasi atağı

Başkan Erdoğan, Nisan ve Mayıs aylarında yoğun diplomasi trafiğine imza atacak. Gözler, 9 Mayıs’ta Biden ile yapacağı görüşmede olacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Mart 2024 Güncelleme 31 Mart 2024, 07:01
Diplomasi atağı

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimler sonrası diplomasi trafiğini yoğunlaştıracak. Erdoğan, 22 Nisan'da Irak'ta, 9 Mayıs'ta da Amerika Birleşik Devletleri'nde olacak. Erdoğan'ın Irak temaslarında terörle mücadele ve kalkınma yolu projesi ele alınacak. Özellikle PKK'ya karşı yürütülecek operasyonlarda Irak ile ortak hareket edilmesi için nelerin yapılacağı karara bağlanacak. Erdoğan, 9 Mayıs'ta ABD'yi ziyaret edecek. Başkan Joe Biden yüz yüze bir görüşme gerçekleştirecek.

1.4 MİLYAR DOLAR İADE
Bu zirvede F-16 süreci ve Türkiye'nin F-35 projesi için ödediği 1.4 milyar doların iadesi, terörle mücadele, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının durdurulması ve iki devletli çözüm konuları gündeme alınacak. Erdoğan'ın Mayıs ayında Türkiye'nin normalleşme sürecine girdiği Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah es Sisi ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'i Türkiye'de ağırlaması öngörülüyor. Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ertelenen Türkiye ziyaretinin de seçim sonrası gerçekleştirileceği ifade ediliyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN