Demirören ikiye böldü

Demirören'in federasyon başkanlığına sıcak bakanlar, "Kulüpleri ve futbol dünyasını çok yakından tanıyor... Güçlü bir isim" görüşünde... Demirören'e karşı olanlar, "Beşiktaş Başkanı olması, aleyhinde kullanılır... Daha tarafsız biri seçilmeli... İyi isim ama yanlış anlaşılır" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Şubat 2012 Güncelleme 09 Şubat 2012, 01:24
Demirören ikiye böldü

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in 27 Şubat'ta yapılacak seçimde Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığı için adının anılması futbol dünyasını ikiye böldü. Kulüpler ve otoriteler Demirören'in adaylığı konusunda iki farklı görüş bildirdi. Bir kanat Demirören'e destek çıkarken, karşı taraf ise kesinlikle olmayacağını söyledi.

FUTBOL CAMİASINI ÇOK İYİ TANIYOR
Demirören'in başkanlığı için onay verenler "Yöneticilik ve başkanlık yapmış bir isim. Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı'nı da yürütüyor. Avantaj olur" görüşünde birleşti.

DAHA TARAFSIZ BİRİ BAŞKAN OLMALI!
Demirören'e karşı olanlar ise, "Beşiktaş Başkanı sıfatı karşısına çıkacaktır. Ne yazık ki Türkiye'de yaşıyoruz. Birilerine ters gelen bir kararda önüne çıkarırlar. Daha tarafsız biri olmalı" diye fikir belirtti.

FUTBOL DÜNYASINDA KİMLER NE DEDİ?
İbrahim Yazıcı (Bursaspor Başkanı): Şu anda kulübünün adı olayların içinde geçiyor. Yorum yapmak istemiyorum. Halil Ünal (Eskişehir Başkanı): Kulüpler Birliği'nde başkanım. Niyetliyse desteklerim. Selçuk Yula: Başkan, duruma ve olaylara vakıf olmalı. Demirören, en uygun isimdir. Oktay Derelioğlu: Önce Beşiktaş'ı kurtarsın. Aday olması çok doğru olmaz. Gökmen Özdenak: Beşiktaş'ı bitirdi, sıra Türk futboluna mı geldi. İskender Günen: Beşiktaş başkanlığı her zaman önüne çıkar. İlker Yağcıoğlu: Beşiktaş başkanlığını hemen her kararında gündeme getirecekler.

DEMİRÖREN KARAR AŞAMASINDA
Beşiktaş Kulübü'nden yapılan açıklamada, Demirören'in TFF başkanlığına aday olmayacağı açıklansa da başkanın kafasının karışık olduğu belirtildi