Üstü kapalı olsa bunlar olmazdı

İddialara göre dün gece ısıtma sistemi çok geç çalıştırıldı ve kar yağışının da aşırı olması nedeniyle yeterlilik sağlayamadı. Bakan Kılıç da, "Stadın üstü kapalı olsaydı bunlar yaşanmazdı" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Aralık 2013 Güncelleme 11 Aralık 2013, 01:40
Üstü kapalı olsa bunlar olmazdı

İÇİNDEKİLER

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin günlerdir kar yağışıyla ilgili uyarılar yapmasına rağmen, Arena'nın zemininde bulunan ısıtma sisteminin geç devreye sokulduğu iddia edildi... Arena'nın açılmadan önce yapılan reklam kampanyasında, stadın alttan ısıtmalı olduğuna vurgu yapılıyordu. Dün gece maç tehir olurken bir iddia ise çok konuşulacak cinstendi. İddialara göre dün gece ısıtma sistemi çok geç çalıştırıldı ve kar yağışının da aşırı olması nedeniyle yeterlilik sağlayamadı. İstanbul'da günlerden belediyenin uyarılar yapmasına rağmen G.Saray'ın böyle bir duruma hazırlıklı olmaması bir çok soruyu da gündeme getirdi. Yönetici Şükrü Ergün de konuyla ilgili, "Kar yağışının olacağını biliyorduk. Önlemler alındı. Isıtma sisteminde problem yok, çalışıyor. Ancak hakem maçı futbolcuların sağlığı açısından tatil etti" ifadelerini kullandı. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın twitter mesajı gündeme oturdu. Bakan Kılıç, twitter hesabından "Eğer Türk Telekom Arena'nın üstü kapatılmış olsaydı bunlar yaşanmazdı" ifadesini kullandı. Bakan Kılıç daha sonra da "Bir daheki sefere zeminin üzerine ay yıldız çizelim" önerisinde bulundu. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın mesajları son derece manalı bulundu. Bu mesajlar uzun süre konuşulabilir.

ÇATININ MALMİYETİ 15 MİLYON EURO
Çünkü sözleşme gereği stadın üstünün en geç Mayıs 2013'e kadar kapatılması gerekiyordu. Ancak gerek maliyet hesapları gerekse de çatının yapılmasının riskli olması yönündeki görüşler nedeniyle bugünlere kadar gelindi. Stadın üstünün yapılmasının maliyetinin 12 ile15 milyon Euro civarında olması hesaplanıyor. Ve son zamanlarda bu konu gündemden düşmüştü.