Tarih yazma zamanı

Madrid ve Tokyo ile yarışan ve 'Tarih Yazın' sloganıyla Buenos Aires'e çıkarma yapan İstanbul 2020 kafilesine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlık yapacak. Kazanan kent yarın 23.00'te açıklanacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Eylül 2013 Güncelleme 06 Eylül 2013, 02:02
Tarih yazma zamanı

İÇİNDEKİLER

İstanbul'un 2020 Olimpiyatları'na ev sahipliği adaylığı sürecinde sona gelindi. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), ev sahibi kenti Buenos Aires'te yapılacak sunumlar ve toplantının ardından yarın akşam açıklayacak. Madrid ve Tokyo ile yarış içinde olan İstanbul heyeti dün kalabalık bir kafile ile birlikte son kozlarını oynamak Arjantin'e çıkarma yaptı.

İLKLERE VURGU VAR
Hilton Otel'de IOC üyelerinin karşısına "tarih yazın" sloganıyla çıkacak İstanbul 2020 heyeti, ev sahibi olmaları halinde tarihe geçecek "ilkler"e vurgu yapacak. Heyet, Türkiye'nin ilk kez bir olimpiyata ev sahipliği yapacağına, bir olimpiyatın ilk kez aynı anda 2 kıtada düzenleneceğine, nüfusunun neredeyse yarısı 25 yaşın altında olan bir ülkede ilk kez bir olimpiyat gerçekleşeceğine işaret edip, üyelerden tarih yazmasını isteyecek.

DİN ADAMLARI GÖREVE
Ayrıca İstanbul'un dinler ve kültürler arası bir köprü olduğunun anlatılacağı sunumda, tarihten gelen toplumların inanç özgürlüğüne vurgu yapılacak. Dört semavi dinin temsilcilerinin, İstanbul'a verdiği destek de sunumda yer alacak.

TAYYİP ERDOĞAN 200 KİŞİYLE GELİYOR
İstanbul 2020 heyetine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan liderlik edecek. Rusya'nın St. Petersburg kentindeki G20 zirvesinden Arjantin'e uçacak Erdoğan'ın liderliğindeki kafile, 200 kişiden oluşacak.

SULTANAHMET'E DEV EKRAN!
İstanbul 2020 heyecanı dev ekranda halkla buluşacak. Buenos Aires'teki büyük heyecana Türkiye ortak olacak.

Kazanan kentin açıklanacağı o ana, İstanbul halkı hep birlikte tanıklık edecek. Sultanahmet Meydanı'na kurulacak dev ekranda, IOC heyetinin karar anı canlı olarak yayınlanacak.

HALKIN DESTEĞİ YÜZDE 94
Halkın yüzde 94'ünün desteğiyle yola çıkan İstanbul 2020 heyeti, Türkiye'nin sesini adeta Buenos Aires'ten duyacak.

OLİMPİYATLARDAN 10 MİLYAR DOLAR!
İstanbul
2020 Olimpiyatları'nı alırsa, ciddi bir ekonomik kazanç da elde edilecek. Uzmanlar, olimpiyatların İstanbul'da düzenlenmesi halinde ülkenin gelmiş geçmiş en büyük turizm gelirlerine ulaşmasını beklerken, Türkiye'nin uluslararası şirketlerin doğrudan yatırımları açısından daha fazla dikkat çekeceğini belirtiyor. Olimpiyatların sadece turizmdeki getirisinin 10 milyar doları bulacağı ifade ediliyor.

EN CİDDİ SINAVIMIZ
2000, 2004, 2008 ve 2012 Yaz Olimpiyatları'na aday olan Türkiye, İstanbul 2020 ile 5. kez olimpiyat adaylığını ilan etti. 2020 ile şu ana kadar adaylıklarımız arasında en iddialı olduğumuz dönemi yaşıyoruz.