Yolun sonu!

Cezası bu yıldan itibaren geçerli olacak olan Fenerbahçe önümüzdeki sezon da Avrupa Kupaları'na gidemeyecek. Eğer UEFA bu kararın ardından TFF'ye, "Cezalarınızı yeniden gözden geçirin" derse işler daha da karışacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ağustos 2013 Güncelleme 29 Ağustos 2013, 01:22
Yolun sonu!

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe'de deprem!... UEFA Tahkim Kurulu'nun 15 Temmuz'da 2 yıla indirdiği Avrupa'dan men cezasının iptali için Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvuran Sarı- Lacivertliler yine büyük hüsran yaşadı. CAS dün açıkladığı kararda, Fenerbahçe'nin itirazının reddedildiğini ve UEFA'nın kararlarının onaylandığı bildirdi. Cezası hemen başlayacak olan Sarı-Lacivertliler, Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Arsenal'e elendikten sonra mücadele hakkı kazandığı Avrupa Ligi'ne katılamayacak. Fenerbahçe önümüzdeki sezon da Avrupa Kupaları'nda mücadele edemeyecek. Bu gelişme ile birlikte Sarı-Lacivertli kulübün yaklaşık 2 yıldır verdiği hukuk mücadelesi hüsranla bitmiş oldu. CAS kararının ardından Fenerbahçe'nin kendisini çok daha sıkıntılı bir sürecin içinde bulma tehlikesi de belirdi.

YENİDEN SORUŞTURMA BAŞLAYABİLİR!
Hukukçulara göre UEFA'nın Türkiye Futbol Federasyonu'na, "Kararlarınızı bizim verdiğimiz cezalara göre birkez daha gözden geçirin" diyebilir. Bu durumda TFF yeniden disiplin soruşturmasını başlatabilir. Böyle bir karar alınırsa Fenerbahçe'nin 2010- 2011 şampiyonluğunun elinden alınması gündeme gelecek.

BURSASPOR'A AVRUPA LİGİ UMUDU!
Öte yandan CAS kararından memnuniyet duyduğunu açıklayan UEFA bugün olağanüstü toplanacak. Fenerbahçe'nin yerine Avrupa Ligi'ne gidecek takımı belirleyecek olan UEFA bu şansı Bursaspor, Red Bull Salzburg veya Zalgiris Vilnius'tan birisine verecek. Kararın öğlen saatlerinde açıklanması bekleniyor.

ZOR GÜNLER BEKLİYOR
Son umut olarak bakılan CAS'ın dün açıkladığı karar Fenerbahçe'de adeta deprem etkisi yarattı... Büyük bir hayal kırıklığı yaşayan Başkan Aziz Yıldırım'ı önümüzdeki günlerde çok zorlu ve sıkıntılı bir süreç bekliyor.

FENERBAHÇE BU NOKTAYA NASIL GELDi?
3 TEMMUZ 2011: Şike operasyonuna start verildi. Birçok ünlü isim gözaltına alındı.
24 AĞUSTOS 2011: TFF, Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'ne göndermedi.
6 MAYIS 2011: TFF Disiplin Kurulu şike dosyasını karara bağladı. Hiçbir kulübe ceza verilmedi. Sadece 2'si futbolcu 10 kişi suçlu bulundu.
4 HAZiRAN 2012: TFF Tahkim Kurulu, Disiplin Kurulu'nun kararlarının çok büyük bir kısmını onayladı. Bazı cezalarda ufak indirim ve artırımlara gidildi.
2 TEMMUZ 2012: 16. Ağır Ceza Mahkemesi, aralarında Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 48 kişiye şike, teşvik ve örgüt suçlarından çeşitli cezalar verdi. 45 sanık beraat etti.
10 HAZiRAN 2013: UEFA, Fenerbahçe'yi Disiplin Kurulu'na sevketti.
25 HAZiRAN 2013: UEFA Disiplin Kurulu, Fenerbahçe'ye 2+1 yıl men cezası verdi.
15 TEMMUZ 2013: UEFA Tahkim Kurumu, F.Bahçe'nin cezasını 2 yıla indirdi.
28 AĞUSTOS 2013: CAS, UEFA Disiplin Kurulu'nun kararlarını onayladı.

SIRADA ÖMÜR BOYU VAR

AR'CAS'I YARIN!
UEFA Disiplin Kurulu'nun kısa bir süre içinde, aralarında Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu ve Serdar Adalı'nın da bulunduğu isimlere ömür boyu men vermesi bekleniyor...

CAS kararının ardından gözler yeniden UEFA'ya çevrilmiş durumda... UEFA'nın ömür boyu men istemiyle disiplin kuruluna sevkettiği, aralarında Aziz Yıldırım, Ali Yıldırım, İlhan Ekşioğlu, Şekip, Cemil Turan ve Serdar Adalı'nın da bulunduğu isimlerle ilgili kararını kısa süre içinde vermesi bekleniyor.

UEFA DÜĞMEYE BASTI
Bu isimlerin cezasını belirlemek için Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın disiplin yargılamasının sona ermesini bekleyen UEFA'nın dün itibari ile düğmeye bastığı öğrenildi. Gelen bilgilere göre UEFA, disiplin kuruluna sevkettiği tüm isimlere ömür boyu men verecek.