Onurlu olun kupayı iade edin

İbrahim Hacıosmanoğlu Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetimine mesaj göndererek, "Onurlu olun kupayı iade edin"dedi. Karadeniz kulübünün TFF'ye başvurarak talimatnameye göre 2010-11 sezonunun iptalini isteyeceği öğrenildi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ağustos 2013 Güncelleme 29 Ağustos 2013, 01:16
Onurlu olun kupayı iade edin

İÇİNDEKİLER

İbrahim Hacıosmanoğlu açtı ağzını yumdu gözünü... Trabzonspor Başkanı Fenerbahçe'ye UEFA organizasyonlarından 2 yıl men cezasının CAS tarafından onanması üzerine ezeli rakiplerine zehir zemberek açıklamalarda bulundu. Hacıosmanoğlu Fenerbahçe'ye seslenerek, "Fenerbahçe'yi bu duruma düşürenlerin giderayak onurlu bir iş yapma şansları var. Kupayı TFF'ye iade ederlerse onurlu bir hareket yaparlar" dedi. Dünyada ve Türkiye'de adaletin olduğunu dile getiren Trabzonspor Başkanı, "Ortada bir pislik var. Bu pisliği örtmeye çalışanlar bundan sonra örtmeyeceklerini anlarlar sanırım. Ben Fenerbahçe taraftarına her zaman saygı duyduğumu söyledim. Biz bu kupayı TFF'ye iade ediyoruz derlerse en azından giderayak bir rezillikten kurtulurlar" diye konuştu.

BU KARARIN ARDINDAN KUPA İADE EDİLMELİDİR
Hacıosmanoğlu kulübün internet sitesinden yaptığı açıklamada ise şike sürecinde sona gelindiğini dile getirerek, "CAS'ın verdiği onama kararı sonrası Fenerbahçe Kulübü'nü, Fenerbahçe sevdalılarını bu duruma düşürenlerin eline hizmet için bir fırsat daha geçti. Bu kararın ardından kendi kulübünü kaosa itenler 2010-11 sezonunun kupasını TFF'ye iade etmelidir" dedi.

FUTBOL FEDERASYONU'NU GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ
Avrupa futbolunun patronu UEFA'nın kararını talimatlara uygun bir şekilde verdiğini söyleyen Hacıosmanoğlu, "TFF'yi de bizim başvurumuzu beklemeden kendi kurullarının aldığı adaletsiz kararı değiştirmeye davet ediyoruz. Türk futbolunun ilerleyen günlerde büyük bir tehlike altına girmemesi için hızlı hareket edilmeli. Aksi takdirde üzerimize düşeni yaparız" dedi.

2010-11 SEZONUNUN İPTALİ İÇİN BAŞVURULACAK
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu daha önceki sözlerini tekrarlayarak, "O kupa Trabzon'a mutlaka gelecek" dedi. Trabzonspor Kulübü TFF talimatnamesinin 26'ya 4. maddesi gereğince 2010-11 sezonunun iptali için TFF'ye başvuracak. Bordo-Mavili kulüp 3 Temmuz sürecinden hemen sonra da TFF'ye iptal için başvurmuş ancak bu istek kabul edilmemişti.

HACIOSMANOĞLU KÖŞEYE SIKIŞTIRDI
CAS kararından sonra bir kez daha 2010-11 sezonu şampiyonluk kupasının kendilerine verilmesini isteyen Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, "Bizim talebimiz sadece bir kupa değil, saha dışı olayları ile futbolu manipüle edenlerin sessiz karanlığa gömülmesi için mücadeledir" dedi. Hacıosmanoğlu haklarını sonuna kadar arayacaklarını tekrarladı.

ŞİMDİ GÖZLER TFF'DE
Futbol federasyonu başkanı Yıldırım Demirören daha önce, "UEFA'nın vereceği karar bizi etkilemez" açıklamasını yapmıştı. CAS'ın bu kararının ardından gözler Yıldırım Demirören ve TFF'ye çevrildi. Demirören o dönemde, "Ben her zaman TFF olarak kurullar kararı almıştır ama UEFA'da konu kapanmamıştır devam ediyor dedim ve bunun da arkasındayım. Eğer UEFA aldığımız kararları değiştirmemizi isterse Avrupa'da bile futbol tartışma konusu yaratır" açıklamasını yapmıştı. CAS'ın bu kararından sonra Futbol Federasyonu'nun vereceği karar ise merakla bekleniyor.

FİKİR ALIŞVERİŞİ YAPTI
Futbol Federasyonu'nun CAS kararlarını değerlendirmek için Beşiktaş hakkında verilecek kararı da beklediği gelen bilgiler arasında. Bu arada 2010-11 sezonunun yeniden masaya yatırılıp yatırılmayacağı da bir başka merak konusu olarak karşımıza çıkıyor. Bu arada Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in TFF yöneticileriyle telefon görüşmesi yaparak fikir alışverişinde bulunduğu öne sürüldü. TFF'nin Trabzonspor'un itiraz yapması durumunda ise nasıl bir cevap vereceğini henüz belirleyemediği öne sürüldü.

HUKUKÇULAR NE DİYOR?
ALINAN KARAR SÜRPRİZ DEĞİL
CAS'ın Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarından 2 yıl men cezasını onaylamasını hukukçular beklenen bir karar olarak değerlendirdi. Bu kararı sürpriz olarak görmeyen spor hukukçuları Fenerbahçe'nin İsviçre mahkemelerine gitmesinin sonucu değiştirmeyeceğini de savundu. İşte hukukçuların o görüşleri:

KEŞKE BUNLAR OLMASAYDI
YUSUF REHA ALP
: CAS genelde UEFA'nın verdiği kararı onar. Benim için sürpriz olmadı. Keşke yanılsaydım keşke ülkemde şike olmasaydı da bunlar yaşanmasaydı. F.Bahçe ile ilgili dosyaların PFDK'da yeniden değerlendirilmesi gerekiyor.

ŞİKE RESMEN TESCİLLENDİ
ALPAY KÖSE:
Futbol adına kara bir gün. Mahkeme kararıyla bir Türk takımının şike yaptığı kesinleşmiş oluyor. Artık Türkiye'nin adı şikeyle anılacak. Fenerbahçe'nin yerine Avrupa kupalarına bir Türk takımının alınma ihtimali çok yüksek.

TFF SORUŞTURMA AÇMALI
TÜRKER ARSLAN:
CAS'ın kararı nihai bir karardır. Bazı hususlar yüzünden İsviçre mahkemelerine gitme olasılığı var. Başka da yapılacak birşey yok. Ben TFF'nin bu karardan sonra soruşturmayı tekrar açması lazım diye düşünüyorum.

TÜRKİYE İÇİN ÇOK ÜZÜCÜ
METİN ÜNLÜ
: Türkiye için üzücü ve beklenen bir sonuç. CAS şike ve ırkçılık konusunda tölerans göstermiyor. UEFA'nın da bu konuda katı olduğunu biliyoruz. CAS spor yargısında son merci. TFF de bu merciyi kabul etmek zorundadır.