Gözyaşlarıyla uğurlandı

Önceki gün vefat eden İbrahim Yazıcı için önce Atatürk Stadı'nda bir tören düzenlendi. Binlerce kişi stada gelirken tribünde ağlayan taraftarlar olduğu görüldü. Beşiktaşlı taraftarların da törene katılması dostluk yolunda bir adım oldu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Mayıs 2013 Güncelleme 10 Mayıs 2013, 00:00
Gözyaşlarıyla uğurlandı

İÇİNDEKİLER

İbrahim Yazıcı gözyaşlarıyla uğurlandı... Bursa'da geçirdiği kalp krizi nedeniyle önceki gün vefat eden Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı'nın (65) cenazesi toprağa verildi. Yazıcı için ilk tören Bursa Atatürk Stadı'nda yapıldı. Yazıcı'nın vefat ettiği Bursa Acıbadem Hastanesi'nden alınan naaşı çiçeklerle bezenen cenaze aracına konuldu. Aracın Atatürk Stadı'na girişi sırasında taraftarlardan bazıları tekbir getirdi, kimileri de alkışladı. Daha sonra tabut sahada kurulan platforma kondu. Tabutun arkasında büyük Türk bayrağı açıldı ve bunun yanlarına taraftarların taşıdığı siyah fon üzerinde Bursaspor arması bulunan bayraklar bırakıldı. Tabutun başında Bursaspor Yönetim Kurulu üyeleri, teknik direktör Hikmet Karaman, yardımcıları, futbolcular, eski yöneticiler ve altyapı oyuncuları sıralandı.

BAŞKAN YAZICI'NIN ADI STADA VERİLECEK

Atatürk Stadı'ndaki törende Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği mesajlar da okundu. Burada konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bugün barışmanın, sarılmanın, birbirimizi affetmenin günü" dedi. Stadın adının İbrahim Yazıcı olarak değiştirilmesiyle ilgili olarak konuşan Arınç, "Gereği yapılacak" dedi.

HELİKOPTERİ ARIZALANAN AYSAL GELMEDİ

Bu arada yapılan törene G.Saray Başkanı Ünal Aysal helikopterinde çıkan sorun nedeniyle katılamadı. Aziz Yıldırım, Fikret Orman ve Sadri Şener ise cenazeye katılanlar arasındaydı. Daha sonra Ulucami'de kılınan namazın ardından cenazesi Emirsultan Mezarlığı'na getirilen İbrahim Yazıcı burada defnedildi. Bu arada törene Beşiktaşlı taraftarların da gelmesi dostluk yolunda önemli bir adım oldu.

FUTBOLCULAR SAHAYA SİYAH TİŞÖRTLE ÇIKTI
Bursasporlu futbolcular cenaze törenine merhum başkan İbrahim Yazıcı'nın fotoğrafının yer aldığı siyah bir tişörtle çıktı. Saygı duruşu yapıldığı sırada İbrahim Yazıcı'nın görüntülerinin olduğu bir slayt gösterisi sunuldu. Bazı taraftarlar ağladı.

* Bursasporlu taraftarlar Yazıcı'ya son görevlerini yaparken Atatürk Stadı'nı tıklım tıklım doldurdu. Bazı taraftarlar tekbir getirerek başkanlarını dualarla uğurladı.
* Başbakan yardımcısı Arınç, ağabey Hayri Yazıcı'ya başsağlığı diledi.
* Törene katılan Aziz Yıldırım merhumun ailesine taziyelerini bildirdi.
* Trabzonspor Başkanı Sadri Şener de törene katılanlar arasındaydı.
* Spor yazarı Rıdvan Dilmen, Yazıcı ailesine tek tek başsağlığı diledi.


FEHMİ ÖZGÜLER