Aynı yolun yolcusu

Rijkaard Barça'nın, Schuster Real Madrid'in başındaydı... İki hoca İspanya'dan kovulup Türkiye'ye geldi. Hollandalı hoca G.Saray'da tutunamadı... Schuster'in koltuğu da Beşiktaş'ta sallanmaya başladı... Yerine ise Ersun Yanal sesleri yükseliyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Kasım 2010 Güncelleme 10 Kasım 2010, 09:22
Aynı yolun yolcusu

İÇİNDEKİLER

Bir tarafta Frank Rijkaard, bir tarafta Schuster... Her ikisinin de yaşam çizgileri büyük benzerlik içersinde. Galatasaray'dan kısa bir süre önce ayrılan Rijkaard bir dönem Barcelona'nın başında görev yaparken Schuster de Real Madrid'i çalıştırıyordu. Her iki hoca iki İspanyol devinin başında birbirlerine rakip olduktan sonra bu kez Türkiye'de buluştu.

KADERLERİ AYNI
Frank Rijkaard Galatasaray'da bir türlü başarıyı sağlayamadı. Ne yaptıysa takımını istediği hedeflere ulaştırmayı başaramadı. Başkan Adnan Polat sonunda camianın baskısına dayanamayarak Rijkaard'la yolları ayırdı. Benzer bir durum bu kez Beşiktaş'ın başına geçen Schuster'de yaşanıyor. Parlak kariyeri nedeniyle sezon başında Siyah- Beyazlı takımın başına getirilen Alman hoca daha ligin 11. haftasında Beşiktaş'ın lider Trabzonspor'un 9 puan gerisine düşmesine engel olamadı.

SULAR KAYNIYOR
Beşiktaş'ta futbolcuların sevgisini kazanamayan Schuster de bu gidişle Rijkaard'la aynı kaderi paylaşacağa benziyor, İspanya'da Real Madrid'i çalıştırırken, "Biz asla Barcelona'yı yenemeyiz" diyen ve bu nedenle kovulan Alman hoca yöneticilerin çoğunun desteğini kaybetmek üzere. Bazı yöneticilerin Başkan Yıldırım Demirören'i Schuster'i şımarttığı için eleştirdiği öğrenildi. Beşiktaş'ta bu gelişmelerin ardından Ersun Yanal sesleri yükselmeye başladı.

RİJKAARD'IN HATALARI
Rotasyon diyerek sürekli takımla oynadı.
Sarı-Kırmızılı ekibi yapboz tahtasına çevirdi.
Futbolcularına adaletli davranmadı. Bu nedenle büyük tepki aldı.
Kimse onu sevemedi.
Her kötü sonuç sonrası futbolcularının yetersiz olduğunu söyleyerek transfer istedi.
Takım iyi sonuç aldığında başarıyı kendine mal etti. Kötü sonuçlarda oyuncularını suçladı.

SCHUSTER'İN HATALARI

Rotasyon diye tutturdu ve her maç farklı bir 11 sahaya sürdü. Sistemi oturtamadı.
İlle de hücum futbolu diyerek defansı orta sahada kurdu. Rakiplerin her atağı tehlike yarattı.
Futbolcularını kendine sevdirmeyi başaramadı.
Takımı iyi motive etmekten çok uzaktı.
Yardımcısı Tayfur Havutçuoğlu'nu dikkate almadı. Kendi kafasına göre hareket etti.