Kapı şifreliydi

PKK'nın 3 kadın sorumlusunun öldürüldüğü bina şifreliydi. Kurbanların, 'tanıdık' diye kapıyı açtıkları iddia edildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ocak 2013 Güncelleme 11 Ocak 2013, 00:00
Kapı şifreliydi

İÇİNDEKİLER

Paris'teki derin suikastle ilgili önemli bilgiler ortaya çıktı. Fransız televizyonu, Fidan Doğan'ın (32) Kürt Enstitüsü'nde görev yaptığını, Cansız ve Söylemez'in ise ziyaretçi olduğunu duyurdu. Bu arada büronun girişinde tabela yoktu. Ofise sadece belirli kişiler girebiliyordu.

ZORLAMA İZİ YOK
3 kişinin öldürüldüğü büronun kapısında zorlama izine ise rastlanmadı. Şifreyle kilitlenen kapının, içeride bulunan kadınlar tarafından "tanıdık diye" açıldığı iddia edildi. Suikastte susturucu silah kullanılmış olabileceği kaydedildi. Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu ise 3 PKK'lının infaz edildiği dairenin komşusu olan bir kadının, patlama sesi duyduğunu aktardı.

FRANSIZ BAKAN OLAY YERİNDE
Fransa İçişleri Bakanı Manuel Valls, dün bütün randevularını iptal edip cinayetin işlendiği Kürt Enstitüsü'ne gitti. Saldırıyı soruşturan yetkililerden bilgi aldı. Valls, suikasti "kabul ve tahammül edilemez" olarak değerlendirdi. Saldırının sorumlularının bulunması için gerekli bütün çabanın gösterileceğini ifade etti ve terörle mücadele savcılığının soruşturmayı başlattığını hatırlattı.