Fatih zamanı

Başbakan Erdoğan, Google Dünya Başkanı Eric Schmidt'e FATİH Projesi'ni anlattı Projeye hayran kalan Schmidt, "Türkiye, teknoloji konusunda çok hızlı" dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Mart 2012 Güncelleme 04 Mart 2012, 02:06
Fatih zamanı

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan, dün Dolmabahçe'daki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde Google Dünya Başkanı Eric Schmidt'i kabul etti. Türkiye'de AR-GE faaliyelerinin ve bu alandaki yatırımların arttığını belirten Başbakan Erdoğan, "Türkiye nüfusunun yüzde 50'si 30 yaşın altında ve internet kullanıyor. Bazı okullarda pilot uygulaması başlayan ve öğrencilerin tablet bilgisayarlarla eğitim almasını sağlayan FATİH Projesi, tarihimizin en önemli adımlarından biri" dediği öğrenildi. Projenin detaylarını da öğrenen ve hayran kalan Google Başkanı Schmidt ise Türkiye'ye çok önem verdiklerini, Türkiye'nin bölge açısından önemli bir ülke olduğunun farkında olduklarına dikkat çekti. Schmidt, "Türkiye, teknoloji konusunda durdurulamaz bir hızı erişti. FATİH Projesi, çok özel bir çalışma. Sizin gelecekteki asıl büyüme potansiyeliniz bilgi teknolojilerinde olacak" diye konuştu. Başbakan Erdoğan dün ayrıca Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) Başkanı Nilüfer Bulut ile görüştü.

AVRUPA'YI GEÇECEĞİZ
Fatih Projesi,"E Dönüşüm Türkiye Projesi" kapsamında 2013 yılı sonuna kadar okul öncesi,ilk öğretim ve orta öğretimdeki bütün derslikleri bilgi teknolojileri araçlarıyla donatarak bilgi teknolojisi destekli eğitimi tüm yurda ve tüm dersliklere yaymayı hedefliyor. Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi'nin, eğitim ve öğretimin niteliğini artıracağı belirtiliyor. Başbakan Erdoğan, projenin bir halkası tablet PC'ler için, "Helga kullanıyorsa, Ayşe'de de olacak" demişti. Avrupa'daki teknolojilerin, FATİH Projesi'nin gerisinde olduğu belirtildi.

ERDOĞ@N'A E-İMZA
Başbakanlık, Başbakan Erdoğan için elektronik ve mobil imza oluşturdu. Elektronik imzayı taşıyan sim kart gerekli bilgiler update ve kriptolu şifreleme yapıldıktan sonra Erdoğan'ın i-pad'ine yüklendi. Böylece Başbakan Erdoğan imzalaması gereken önemli belgeleri i-pad'indeki uygulama sayesinde elektronik olarak imzalayacak. Erdoğan belgeleri okuduktan sonra tek tek her belgeye de imza atmak zorunda kalmayacak. Elektronik imza programındaki uygulamayla birçok belgeye tek tuşla imza olanağı da sağlandı.

* Google Dünya Başkanı Schmidt, birçok ülkenin eğitim sistemlerini incelediklerini ancak FATİH Projesi'nin çok daha iyi olduğunu gördüklerini söyledi. Schmidt ayrıca, bu projeye Google olarak ellerinden gelen desteği vereceklerini de sözlerine ekledi.