CHP'nin kritik günü

Kurultay salonunda Kemal Kılıçdaroğlu'nun ağırlığı dikkat çekiyor.

Giriş Tarihi 18 Aralık 2010, 00:00 Güncelleme 18 Aralık 2010, 10:53
CHP’nin kritik günü

İÇİNDEKİLER

'Çarşaf ve blok liste' tartışmalarının ardından blok liste ile kurultaya gitme kararı alan CHP'de, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun ağırlığı salonda da dikkat çekiyor. Daha önceki kurultaylarda Atatürk'ten Deniz Baykal'a kadar tüm eski genel başkanların fotoğraflarının asıldığı salonda bu kez Atatürk ve Kılıçdaroğlu'nun dışında poster bulunmuyor.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN


Tüm hazırlıkların tamamlandığı Ankara Arena Spor Salonu'nda Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşma yapacağı platformun arka kısmında Kılıçdaroğlu ve Atatürk'ün posteri yan yana duruyor. Sağ tarafta Türk bayrağı ile 6 oklu CHP flaması dikkat çekiyor. Salonun dört köşesindeki üst bölümünde ise Kılıçdaroğlu'nun posterleri bulunuyor. İlk kurultaydakinin aksine Kılıçdaroğlu'nun spor kıyafet giymemesi dikkat çekti. Salonun dört bir tarafı ise çeşitli sloganlarla süslenmiş durumda.

Elektronik ve basılı sloganların bazıları şöyle: "Yalancı ve hayalci değil, güçlü ve gerçekçi Türkiye, İşçi köylü gençlik CHP'de birleştik, Kadınlar CHP'de CHP iktidarda, Halkın iktidarını kuracağız, Umudun adı Kemal, Söz veriyoruz halkın iktidarını kuracağız, Dürüst lider temiz siyaset, CHP geliyor iktidara güvenle bak yarınlara" Bu arada salonda sürekli Onur Akın ve Edip Akbayram'ın gibi sanatçıların türküleri çalınıyor. Sakin geçen kurultayda CHP'liler, zaman zaman çalan 10. Yıl Marşı ile hareketleniyor.