İlk öğretmenim şans

Milli Eğitim, 30 bin öğretmen atadı. Kuradan adı çıkanlar sevinç çığlıkları attı, diğerlerine gözyaşları kaldı. Böylece yeni öğretmenler, yeni işlerinde ilk derslerini aldı: Şans şart!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Aralık 2010 Güncelleme 07 Aralık 2010, 09:23
İlk öğretmenim şans

İÇİNDEKİLER

Ekmek aslanın ağzındayken, kimileri gülüp kimileri ağlarken, Türkiye, "şans eseri" 30 bin eğitimci daha kazandı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), KPSS'yi kazanıp öğretmenlik için başvuruda bulunan 92 bin 65 üniversite mezunu genci, MEB Ankara Başöğretmen Salonu'ndaki kura çekimine çağırdı. Sabahın erken saatlerinden itibaren tören yerine gelen adaylar, uzun kuyruklar oluşturdu. Umutla bekleyen gençler, istedikleri bir numarayı söyleyip salona geçti. Daha sonra Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, herkesin kaderini belirleyecek kurayı çekmeye başladı.

PROTESTOLAR DA VARDI
Gençler de yürek çarpıntıları ile söyledikleri numaranın çıkmasını bekledi. Şansı olanlar adının okunmasıyla sevinç çığlıkları atarken ismi kurada çıkmayanlar gözyaşlarına boğuldu. 29 bin 347 kişinin ataması yapılırken mutluluk ve hüznün yanında protestolar da vardı. Atanamayan bazı adaylar, öfkeyle salonu terketti. Bir öğretmen adayı, "2 kez KPSS girmeme ve 87 puan almama rağmen atamam yapılmıyor. Adalet istiyoruz" diyerek isyan etti.

SONUÇLAR İNTERNETTE
Milli Eğitim Bakanı Çubukçu ise törende yaptığı konuşmada, "Günümüzde artık bilgi elde etmeyi öğretmenle sınırlamak mümkün değildir. Bu nedenle öğretmenlerden artık bilgi aktarmasını değil, öğrencilerine bilgiye ulaşma, anlama, analiz etme ve problem çözme becerilerini kazandırmalarını bekliyoruz" dedi. Bu arada, atama sonuçları MEB'in http://personel.meb.gov.tr adlı resmi internet sitesinden öğrenilebilecek.

SÖZLEŞMELİ KADROSU AÇIK
Kadrolu öğretmenliğe atanan sözleşmeli öğretmenlerden boşalan pozisyonlara yeniden sözleşmeli öğretmen alınacak. Adayların başvuruları 23-29 Aralık tarihleri arasında alınacak. Atamalar da 31 Aralık 2010'da yapılacak. Ayrıca 47 kadroya da engelli öğretmen ataması yapılacak. Bunun için başvurular, 7-17 Aralık tarihleri arasına alınacak. 20 Aralık'ta da bilgisayar kurası çekilerek engelli öğretmenler atanacak. MEB'in kadrosunda halen 538 bin 817'si kadrolu, 69 bin 212'si sözleşmeli olmak üzere 608 bin 29 öğretmen görev yapıyor.