Rahat uyu Maralım

Sezen Aksu, 'Maralım' diye sevdiği Meral Okay'ın vasiyetini yerine getirdi. Minik Serçe, Okay'ın anısına düzenlenen gecede sahne aldı. Matematik Köyü için, 300 bin lira gelir elde edildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Kasım 2012 Güncelleme 23 Kasım 2012, 00:00
Rahat uyu Maralım

İÇİNDEKİLER

8 ay önce hayata veda eden senarist, yazar, oyuncu Meral Okay'ın gözü arkada kalmadı. Yakın dostu Sezen Aksu'nun 'Maralım' diye sevdiği Okay'ın vasiyeti, önceki akşam yerine getirildi. Mirasını Matematik Köyü'ne bırakan, ancak sözlü olduğu için bu vasiyet geçersiz sayılan Okay için "Meral Okay Matematik Köyü'nde Doğuyor" gecesi düzenlendi.

SEÇKİN SİMALAR KATILDI
Sezen Aksu'nun sahne aldığı geceye, iş, sanat ve cemiyet hayatından çok sayıda seçkin isim katıldı. Maslak TİM'deki gecede Minik Serçe'nin şarkılarıyla hüzünlenen davetliler, gözyaşlarına hakim olamadı. Biletlerin 250, 400 ve 500 TL'den satıldığı gecede 300 bin lira gelir elde edildi ve Meral Okay'ın en büyük arzusu da yerine getirildi.

HEM AĞLADI HEM AĞLATTI
Minik Serçe, yakın dostu Meral Okay için çıktığı sahnede gözyaşlarına hakim olamadı. Sezen Aksu'nun hüzünlü şarkıları davetlileri de duygulandırdı. Gece sonunda herkes, 'Arkadaş' şarkısını Okay'ın anısını hep bir ağızdan söyledi.

* Cemiyet hayatının gözde siması Elif Dürüst, gecede, Meral Okay'a duyduğu özlemi dile getirdi.

* İş dünyasının önde gelen isimleri de Okay'ı unutmadı. Güler ve Türkan Sabancı da gecede yer aldı.

* Ebru Şallı gecede giydiği derin sırt dekolteli kıyafeti ile tüm dikkatleri üzerinde topladı.



UFUK ÖZCAN