Cilt gençleştirmede Micro iğne

Son yıllarda şehir yaşamının ağır koşullarında yıpranan ciltleri onarmak için, Amerika'da kullanılmaya başlanan Microroller yöntemi ülkemizde de uygulanmaya başlandı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Aralık 2010 Güncelleme 05 Aralık 2010, 00:00
Cilt gençleştirmede Micro iğne

İÇİNDEKİLER

2000 yılında Amerika'da geliştirilen Microroller yöntemi 5 yıl süren deneysel çalışmaların ardından, Brad Pitt'in kullanımıyla yaygınlaştı. Ülkemizde bu yöntemi uygulayan kliniklerden olan Lazerline'ın Uzman Estetisyeni Pervin Dinçer, Microroller ile cilt gençleştirmenin detaylarını paylaştı.

CİLT YAPITAŞLARI ONARILIYOR
Pervin Dinçer, üzerinde mikro düzeyde 192 iğne bulunan küçük ve silindirik bir alet olan 'microroller'ın, kişisel uygulama kolaylığının yanı sıra etkinliğinin hızla gözlenen bir yöntem olduğunu belirtti. Dinçer, "Özel olarak hazırlanmış bu mikro iğnelerin deri üzerinde mikro kanallar açarak, cilde uygulanan preparatların cilt altına 200 kattan fazla geçmesini sağladığını, uygulamanın ardından ise 10 dakika içinde kapanan bu mikro kanallar aynı zamanda cilt altında bir iyileşme mekanizması oluşturarak, vücudun kendi yapıtaşlarının yeniden oluşumunu hızlandırdığını" belirtti. Dinçer, bu yöntemle yaşlı kuru cildin yenilenmesi sağlanırken, ölü hücrelerden de kurtulmanın mümkün olduğunu vurguladı.

KÖK HÜCRE EXTRESİ
Microroller la birlikte tedavinin hızlandırılabilmesi için kök hücreli ve büyüme faktörleri içeren serumlar, açılan micro kanallardan sonra çok hızlı bir şekilde cilde yedirilir. Uygulama sonrasında cilt de oluşan sıkılaşma ve canlılıkla etkisini gösteriyor. Microroller tedavisi klinik ortamda yapıldıktan sonra, sonuçların devam etmesi ve cildin eski kötü günlerine dönmemesi önemli bir nokta. Ciltteki canlılığın sürekli olarak korunması için geliştirilen ev tipi kullanıma yönelik model, küçük bir eğitimden sonra kullanıma sunulabiliyor.