Ölüm makamı!

Silivri İlçe Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan, makamında beylik silahlıyla intihar etti. Neşeli, hayat dolu ve çalışkan kişiliğiyle tanınan genç müdür, 1,5 yıllık evliydi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ağustos 2017 Güncelleme 01 Ağustos 2017, 00:31
Ölüm makamı!

İÇİNDEKİLER

İstanbul Emniyeti dün Silivri'den gelen haberle sarsıldı. Silivri Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan, makamında silahla başından vurulmuş halde ölü bulundu. Üçüncü sınıf emniyet müdürü Çalışkan önceki gece 21.00'de ilçedeki bir AVM'ye gitti. Müdür, tek başına içeri girdi. Makam şoförü R.S.K. ise dışarıda bekledi. Bir süre sonra alışveriş merkezinden çıkan Çalışkan, Silivri Emniyeti'ne geçti. Saat 00.00'dı. Odasına girdi. Bir süre odasında istirahat eden Çalışkan, Beykoz'daki evine gitmedi. R.S.K.'a dün 01.10'da "Sen ayrılabilirsin" dedi. 03.24'te mesajlaşma programı WhatApp'ta online'dı. WhatsApp'taki durumu, müdürle ilgili son iz oldu.

SABAH HİÇ SES ÇIKMADI!
Sabah olduğunda müdürden hiç ses çıkmadı. Özel kalem görevlisi M.B. dün 10.24, 10.26 ve 10.36'da Çalışkan'ı cep telefonundan aradı ancak kendisine ulaşamadı. Saat 11.00'de Silivri Kaymakamlığı'nda asayiş toplantısı yapılacaktı. Haber vermek için Çalışkan'ın makam odasına girdi. Müdürü makamındaki koltukta başı yana dönük halde gördü. Uyuduğunu düşünerek yanına giden M.B. kan izlerini fark etti. Koltuğun yanında yerde tabanca vardı. Çalışkan'ın öldüğü belirlendi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "Hakan Çalışkan'ın çalışma odasında kendisine ait beylik silahı ile intihar etmiş olduğu olay yeri incemesinden sonra anlaşılmıştır" denildi.

FETÖ'YLE MÜCADELEDE ETKİN ROL ALDI
Geçmişte İstanbul Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde müdür yardımcısı olan Çalışkan, geçen yıl 26 Aralık'ta Silivri'ye tayin olmuştu. 7 aydır görevdeydi. Uyuşturucu tacirlerine ve organize çetelere yönelik operasyonlar gerçekleştirdi. Çalışkan, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile mücadelede etkin rol alan emniyet müdürleri arasındaydı. Çalışkan'ın, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yaşandığı gece İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün bulunduğu Vatan Caddesi'ne gelen tanklardan darbecilerin çıkarıldığı esnada orada olduğu ve FETÖ'cü eski emniyet müdürü Mithat Aynacı'nın tanktan çıkarılması esnasında da görev yaptığı belirtildi. Çalışkan, Siber Suçlarla Mücadele ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde FETÖ'ye yönelik yürütülen önemli soruşturma ve operasyonlarda görev yaptı.

Mustafa KAYA-Erhan ÖZTÜRKEmir SOMER-Adem ADIGÜZEL