ByLock’a hakim

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, görevden atılan FETÖ’cü hakimlerle ilgili soruşturmayı tamamladı. Balyoz, Ergenekon, Dink, Oda TV ve Şike kumpasında görev alan hakim ve savcıların, ByLock kullanıcısı olduğu ortaya çıktı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Nisan 2017 Güncelleme 08 Nisan 2017, 01:21
ByLock’a hakim

İÇİNDEKİLER

Onlar bir dönem Türkiye'nin gündemini sarstı. "Ergenekon", "Balyoz", "Askeri Casusluk", "Odav TV", "Futbolda Şike", "17/25 Aralık", "Selam Tevhid", "MİT TIR'ları", "yasa dışı dinleme", "Tahşiye", "usulsüz tahliyeler" gibi soruşturma ve kovuşturmalarda yer aldı. Bu kumpasları hazırlayan hakim ve savcıların hepsi ByLock kullanıcısı çıktı. Buna göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'ye iltisaklı olduğu gerekçesiyle meslekten çıkarılan hakim ve savcılara yönelik soruşturma sonucunda hazırlanan iddianameyi tamamladı.

HEPSİNDEN 1 DOLAR ÇIKTI
227 sayfalık iddianamede, Türkiye'yi sarsan kritik davaların hakim ve savcılarının ByLock kullanıcısı olduğu açıklandı. İşte o isimler: Hrant Dink ana davasının duruşma savcısı Hikmet Usta. "Futbolda şike", "Odatv" davalarına bakan mahkemenin başkanı Mehmet Ekinci. Bir dönem "Ergenekon" soruşturmasını da yürüten Başsavcıvekili Cihan Kansız. 17-25 Aralık sürecinden sonra FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda tutuklanan 62 şüphelinin usulsüz tahliyesine karar veren hakimler Mustafa Başer ve Metin Özçelik. İddianamede şüpheliler hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan ayrı ayrı 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendiği vurgulandı. Yine şüphelilerin Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nde görülen "Selam Tevhid'de kumpas" davasında yargılandıkları, bu nedenle dosyaların birleştirilmesi talebi de iddianamede yer aldı. Ayrıca zanlıların üzerinden 1 dolar çıktı. İddianamede, şüphelilerden 12'sinin tutuklu olduğu, 13'ünün de "firari" olarak arandığı belirtildi.

ARANIYORLAR
Soruşturma kapsamında savcılar Ayhan Bedirhan ve İsmail Işık, hakimler Mehmet Erdoğan, Mehmet Hamzaçebi, Metin Özçelik, Mehmet Ekinci, Mustafa Başer, Muzaffer İren, Osman Kaya, Ümit Zafer Çolak, Kazım Kahyaoğlu ve Abdullah Öztürk tutuklandı. "Ergenekon" davasına bakan hakim Sedat Sami Haşıloğlu ile Durmuş Yiğit, Eşref Aksu, Hadi Çağdır, Mehmet Ali Uysal, Mustafa Boz, Nurullah Çınar, Cihan Kansız, İsmail Tandoğan, Hikmet Usta, Davut Bedir, Gökmen Demircan ve Yakup Hakan Günay ise hala aranıyor.

KATİLİ FETÖ
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede hakim adayı Didem Yaylalı'nın ölümü de yer aldı. Buna göre iddianamede Türkiye Adalet Akademisi'nin hakim-savcı adayları yönünden "fişleme" merkezine dönüştürüldüğü anlatıldı. Mesleğe kabul edilmeyen Didem Yaylalı'nın da uğradığı haksızlıklara dayanamayarak intihar ettiği vurgulandı. Buna karşın FETÖ mensubu olan adayların, staj döneminde verilen siciller, yıllık kurulu üyeliği gibi yollarla parlatılarak kritik görevlere atandıkları ortaya çıktı.