Şanlı Urfa

İstiklal Savaşı’nın şanlı kenti, hainlere geçit vermedi. Şanlıurfalılar dün İstanbul’daki kalleş saldırıyı protesto etmek için bir araya geldi. Ellerine Türk bayraklarını alan vatandaşlar PKK’lı hainlere lanet etti. “Ne mutlu Türküm diyene” dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Aralık 2016 Güncelleme 16 Aralık 2016, 01:01
Şanlı Urfa

İÇİNDEKİLER

Türkiye, teröre karşı kenetlendi. İstanbul'da geçtiğimiz Cumartesi akşamı terör örgütü PKK tarafından düzenlenen kalleş saldırı yüreğimizi deldi geçti. 38'i polis olan 44 şehit son yolculuklarına uğurlanırken Türk milleti hainlere karşı kenetlendi. Beşiktaş'ta saldırının düzenlendiği Şehitler Tepesi, 79 milyonun ortak adresi haline geldi. Edirne'den Kars'a kadar da her yerde hainler lanetlendi. Bunun en çarpıcı örneği ise Şanlıurfa'dan geldi. Şanlıurfa'da dün Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından "Teröre lanet, kardeşliğe davet" yürüyüşü düzenlendi.

'VATAN SANA CANIM FEDA'
Aralarında belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, esnaf, öğrenci ve memurların bulunduğu binlerce kişi ellerinde bayraklarla Abide Meydanı'nda bir araya geldi. Ellerine Türk bayraklarını alan vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Vatan sana canım feda", " Polise kalkan eller kırılsın", "Kahrolsun PKK", "Ne mutlu Türküm diyene" diyerek birlik ve beraberlik mesajları verdi.

DUALARLA SONA ERDİ
Grup adına açıklamalarda bulunan Elbirliği Derneği Başkanı ve Eyyübiye Meclis üyesi Handan Karataş, İstanbul'daki terör saldırısını en şiddetli şekilde kınadıklarını belirtti. Bunun için tek yürek olduklarını ve toplandıklarını söyledi. Karataş, "Şanlıurfa olarak, ülke ve bayrak için canımızı ortaya koyduk. Her türlü terörist gruplarının karşısındayız" diye konuştu. Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, CHP İl Başkanı Aziz Aydınlık, bazı siyasi parti temsilcileri ve vatandaşların katıldığı program, İl Müftüsü İhsan Açık'ın yaptığı duayla sona erdi.