Ajan ama Bond değil

ABD'li gazeteciyi öldüren IŞİD militanının İngiliz ajanı olduğu kesin. Ancak bu kişinin, James Bond tarzında dahi biri olmadığı sadece kullanılan bir İngiliz olduğu iddia edildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ağustos 2014 Güncelleme 24 Ağustos 2014, 01:51
Ajan ama Bond değil

İÇİNDEKİLER

İngiltere'nin yüksek tirajlı gazetelerinden The Sun, 'Beatle John bu mu?' manşetiyle ilginç bir çıkış yaptı... Amerikalı gazeteci James Foley'yi öldürdüğü belirtilen John'un Batı Londra'da yaşayan eski bir DJ olduğuna dair iddiayı manşetten yayınlayan The Sun, 'Çöldeki Şeytan; 3 Cihatçı İngiliz Avı' başlıklı iddiasında Beatles çetesindeki diğer iki İngiliz'in de adını verdi. Birmingham'dan 20 yaşındaki Abu Hussein Al-Britani ile Portsmouth'lu Abu Abdullah Al-Britani'nin şu anda IŞİD için çalıştığını iddia edildi. Avrupa medyasının olayla ilgili ortaya attıları diğer iddialar şöyle:
Beatles grubunun liderinin Abdel- Majed Abdel Bary...
Gizli servislerin IŞİD militanı 3 İngiliz'in Suriye'de Rakka kentinde olduklarının tahmin ediyor.
Gerçek adı Junaid Hussain olan bilgisayar korsanı Abu Hussein Al-Britani, 2012 yılında İngiltere eski Başbakanı Tony Blair'in kişisel bilgilerini çalmaktan hapse girdi.
Abu Hussein Al-Britani, Hapiste 3 ay kaldıktan sonra MI6 için çalışmaya başladı.
Al-Britani, birçok terör gruplarının internet sitelerine sızmayı başardı.
MI6, geçen yıl Al- Britani'nin ailesine yüklü miktarda ödeme yaptı.

IŞiD BAHANE TATİL ŞAHANE

ABD Başkanı Obama, büyük üzüntüyle yaptığı 'infaz edilen gazeteci' konuşmasından sonra golf oynamaya gitti. Obama bu tavrı nedeniyle büyük eleştiri alırken, İngiltere Başbakanı Cameron da tatile çıktı. İngiltere Başbakanı Cameron'ın, İngiliz cihatçı tarafından başı kesilen ABD'li gazeteci Foley'nin vahşice öldürülmesinin ardından sert bir açıklama yapıp ardından hiçbir şey olmamış gibi sörf tahtasıyla dalgalara karşı mücadele etmesi eleştirilere neden oldu.
Cameron olay nedeniyle tatilini yarıda kesip Londra'ya dönmüş, IŞİD terörüne karşı sert açıklamalar yapmıştı. Ancak Başbakan'ın mesaisi sadece 19 saat sürdü. Cameron yeniden eline sörf tahtasını alıp plajın yolunu tuttu.

ŞAM'I VURURUZ!

ABD'den operasyon sinyali... Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Ben Rhodes, ABD'nin Irak'tan sonra Suriye'de de IŞİD terör örgütü hedeflerine hava saldırıları düzenleme olasılığına ilişkin olarak net konuştu: Amerikalılar'ın korunması ve ABD'ye terör planlarının engellenmesi söz konusu olduğunda hiçbir seçeneği dışlamayız. Ancak bu saldırıların sadece IŞİD hedeflerine olacağı gerçeği unutulmamalı...