Dede biz geldik

Çanakkale Kara Savaşları'nın 98. yılında, 20 bin Türk genci, namaz kılıp 10 kilometre yol kat etti Anzaklar ise "Şafak ayini"ne katıldı. Bu anmalı etkinlikte, şehitlerin torunları duygulu anlar yaşadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Nisan 2013 Güncelleme 26 Nisan 2013, 02:59
Dede biz geldik

İÇİNDEKİLER

Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı Çanakkale Kara Savaşları'nın 98. yıl dönümünde yine duygu yüklü anlar yaşandı. 57. Piyade Alayı'nın 1915 yılında geçtiği yolda yaklaşık 20 bin genç, şafak vakti 10 kilometre yürüyerek o anı yaşadılar.

BUĞDAY ÇORBASI
Dedelerinin savaştığı topraklara ayak basan gençlere, sabah namazının ardından askerlerin içtiği kırık buğday çorbası ikram edildi. Daha sonra Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçen gençler, marşlar söyleyerek Conkbayırı'na ulaştılar. Burada saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okudular.
ANZAK GÖZYAŞI
Aynı anlarda Gelibolu muharebeleri olarak tarihe geçen ve 9 bin Avustralyalı ile 3 bin Yeni Zelandalı askerin öldüğü Anzak Koyu'nda da anma töreni düzenlendi. Törene Avustralyalı ve Yeni Zelandalı bakanlar katıldı. Dedelerinin öldüğü topraklara gelen yaklaşık 5 bin Anzak, geceyi burada geçirdi. "Şafak ayini"ne katılan Anzak torunları duygulu anlar yaşadı.

Recai KÖMÜR - Birkan DÜZENLİ