Lüks ha'yat

Lolita Çetesi hedef yükseltti. İşadamlarına gönderdikleri geceliği 2 bin lira olan kadınlar için Boğaz'da yat kiralattırdıkları ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ocak 2013 Güncelleme 30 Ocak 2013, 00:00
Lüks ha’yat

İÇİNDEKİLER

İstanbul Ahlak polisinin çökerttiği "Lolita Çetesi"nin, lüks çalışma kriterleri ile müşterilerine özel şartlar koştuğu ortaya çıktı. İstanbul Beşiktaş'ta 14 farklı adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 29 kişilik çete çökertildi. Kadın olan çete liderlerinin, zenginlere gönderdikleri kızlar için 5 yıldızlı otellerde oda tutma veya gecelik fiyatı bin 500 euro olan lüks yatları kiralamaları mecburiyeti getirdi.

SERVİSLİ, KORUMALI
İşadamlarına albüm vasıtası ile 2 bin lira karşılığında 18-20 yaşları arasında kızları gönderen çetenin, fuhuş esnasında onlara koruma ve şoför de tuttukları ortaya çıktı. Korumaların 600 lira olan ücretinin de müşteriye ait olduğu iddia edildi. Kadın satıcılarının, kendilerine telefonla ulaşan işadamlarına, internet aracılığı ile kızların fotoğraflarını gönderdikleri de tespit edildi.

FUTBOLCU MÜŞTERİ
Müşterilerinin çoğunun futbolcu olduğu belirlenen kızların, yaşına göre 2 bin ile 4 bin lira arasında olduğu belirlendi. Operasyon sonrası, fuhuş yaptırıldıkları tespit edilen 17 kadın, sağlık kontrolünden geçirildi.

LİDERİN TARİFESİ YÜKSEK
Çağlayan' daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilen yönetici kadrosundaki kadınların, özel müşterileriyle 4 bin lira karşılığında birlikte oldukları iddia edildi. Bu 12 kadınlardan 5'i için adli kontrol kararı verildi. Diğerleri, tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

ADLİ KONTROL KARARI VERİLDİ
Beşiktaş'ta 14 ayrı adreste yakalanan 12 kadından 5'i için, adli kontrol kararı verildi. Diğer çete üyeleri, tutuksuz yargılanacak.



Emir SOMER