Arap Baharı Türkiye'de!

TAKVİM'e konuşan ünlü 'Ekonomik Tetikçi' John Perkins, 'Arap Baharı'nın Türkiye'ye sıçradığına dikkat çekti: Araplar, 3 yılda ABD'den 500 milyar doları geri çekti. Bunun yarısı Türkiye'ye gitti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Temmuz 2012 Güncelleme 28 Temmuz 2012, 01:39
Arap Baharı Türkiye’de!

İÇİNDEKİLER

ABD'nin 'Ekonomik Tetikçi' John Perkins, TAKVİM'e çok ilginç açıklamalarda bulundu. Yeni Dünya Düzeni'nde Türkiye'nin çok aktif ve güçlü olacağına dikkat çeken Perkins'in açıklamaları şöyle: Birçok ülkede esen Arap Baharı, Türkiye'yi de 'ekonomik' boyutlarıyla içine aldı. 2009-2012 arasında Amerika'dan çıkan Arap sermayesi 500 milyar dolar... Bunun 250 milyar doları Türkiye'ye ulaştı. Türk ekenomisinin bu derece güçlü olmasının sebeplerinden biri de kuşkusuz bu sıcak para girişi. Yapılan gizli araştırmalarla, 2015 yılında Türkiye'deki Arap sermayesinin 1 trilyon dolarlık bir rakama ulaşacağı ortaya çıktı.

İSPANYA VE İTALYA
Başta İspanya ve İtalya olmak üzere, Arap sermayesini ülkelerine çekmek için çok önemli hamleler yaptı. Ancak işe yaramadı. Araplar, Avrupa'dan da paralarını çekmeye başladı. 2001'de Türkiye'den bir gecede, 3.5 milyar dolarlık para çıkışı oldu. Bu meblağ Türkiye'de krize neden olan en önemli hamleydi. Benzer hamleler son yıllarda da denendi, birkaç gün içinde 10 milyar dolar para Türkiye'den gitti. Ancak Türkiye'ye akan Arap parası o kadar güçlüydü ki, bu hissedilmedi bile. Bunun Amerika'yı yöneten güç de farkına vardı.

PARA VE SÖZ HAKKI
Ekonomik olarak güçlü olan ülkeler, söz sahibi olur. Türkiye'de ekonomik olarak güçlü kaldığı sürece, her konuda söz hakkı bulunacak. Başta ABD ile Rusya olmak üzere Çin, İngiltere, Almanya ve Fransa'nın her konuda söz hakkının olmasının en temel sebebi ekonomik güçtür.

ESAD'IN TÜRKİYE'DEKİ SERVETİ
Libya'nın öldürülen lideri Kaddafi'nin Türkiye'de 1.5 milyar doları olduğunu belirten John Perkins, Esad'ın da bir miktar parasının İstanbul'da olduğunu söyledi. Perkins, "Esad'ın büyük bir serveti var. Dünyanın birçok ülkesinde gizli hesabı var. Bunlardan biri de Türkiye. Uluslararası çalışmalara göre Esad'ın Türkiye'de yaklaşık 600 milyon dolarlık bir mevduatı bulunuyor" dedi.


EMRE ŞAHİN