İstanbul'dan gidin

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, çilenin çözümünü buldu: "Tatilini başka yerde yapma imkanı olanlar İstanbul dışına çıkarsa memnun oluruz."

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Haziran 2012 Güncelleme 20 Haziran 2012, 02:02
İstanbul’dan gidin

İÇİNDEKİLER

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, İstanbul çapında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde devam eden tadilatla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Hafta başında köprüdeki tadilat ile başlayan trafik çilesine çare arayan İstanbullular'a en çarpıcı öneri Karayolları Genel Müdürü'nden geldi, kenti terk etmelerini tavsiye etti. "Üç aydan kısa sürede tamamlanmaz mı?" eleştirilerine de yanıt veren Karayolları Genel Müdürü, "Çok da hızlı yapmak istemiyoruz. Çünkü tadilat yapılan şerit nem ve sudan etkilenmemesi gerekir. Uzun süre yağış altında kalırsa yapılan çalışma faydasız olur" diye konuştu.

TADİLAT ZAMAN ALIYOR
Elden geçirilen çelik malzemelerde yapılan kumlama ve temizleme çalışmalarının zaman aldığını vurglayan Turhan, "Söktüğümüz malzemeleri hemen yerine koyamayız çünkü önce çeliğin pürüzlendirilmesi gerekiyor" dedi. Turhan, çalışmalarının dört faz halinde süreceğini ve tadilatın ikişer şeritte yürütüleceğini ve 6 şeridin devamlı hizmette olacağını belirtti.


HALİÇ'TE ÇALIŞMA YOK
İstanbul'da trafiğin aksamasına neden Haliç Köprüsü'nde çalışmalara gece saatlerinde ara verildi. Nemden etkilenmemesi için asfaltın üzerine kum dökülemezken, çalışma yapılmayan şeritler asfalt zarar görmesin diye trafiğe açılamadı.


ANADOLU YAKASI DA ÇİLEYE TESLİM OLDU
Anadolu
yakasında da E-5'in Kadıköy istikametinde, Boğaziçi Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve TEM Otoyolu'na bağlanan yol ayrımı, bu noktadaki köprüde güçlendirme çalışması yapıldığı için trafiğe kapatıldı. E-- 5'te kilometrelerce trafik oluştu.

BAŞKENT'TE DE TRAFİK
İstanbul
'u esir alan trafik çilesi dün de Ankara'yı vurdu. Başkent'te başlayan yol ve metro çalışmalarına kazılar da eklenince Ankara trafiği ciddi şekilde etkilendi ve yoğunluk gün boyu sürdü. Trafik yer yer durma noktasına geldi.

GİZLİ RADAR GELİYOR
2013'te otobanlara gizli radar uygulaması geliyor. Yol kenarında bulunan refujlara konacak gizli radarlar, sürücülerin ruhu bile duymadan, hız sınırını aşanları trafik ekiplerine bildirecek.