Koluna kuvvet

Mucize hüzünlendi. Çift kol nakli yapılan Atilla Kavdır'ın önce öldüğü söylendi. Acıyı azaltan açıklama ise hastaneden geldi: Yoğun bakımda. Durumu kritik

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Mayıs 2012 Güncelleme 03 Mayıs 2012, 01:41
Koluna kuvvet

İÇİNDEKİLER

Gururun adresi olan Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, bu kez hüzünle doldu. 21 Ocak'ta çift kol ve sağ bacak nakli yapılan Atilla Kavdır (34), herkesi korkuttu. Ahmet Kaya'dan alınan uzuvlarla umuda koşan Kavdır, yoğun bakıma konuldu. Dün önce Atilla Kavdır'ın öldüğü söylentisi yayıldı.

'BACAĞA İZİN VERMEDİK'
Ancak işin aslı, tam anlamıyla bir yaşam savaşıydı. Hastaneden yapılan açıklamada, Kavdır'ın ölmediği ancak durumunun kritik olduğu belirtildi. Baba İbrahim Kavdır ise çift kol nakli yapılırken bacak naklinin yapılmasına karşı çıktığını ancak doktorların kendisini dinlemediğini söyledi. Acılı baba, "Aslan gibi oğlumu sağ salim getirdim. Hale bak" diye ağladı. Kavdır'ın eşi Ayşe ile kızı Esma ve oğlu İbrahim de gözyaşlarına hakim olamadı.

BÖBREKLERİ İFLAS ETTİ
Bu arada Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından çift kol nakli olan Atilla Kavdır, 30 Mart'ta taburcu edilmişti. Ancak 1 gün sonra rahatsızlanan Kavdır, tekrar hastaneye kaldırılmıştı. Böbrekleri iflas eden ve diyalize bağlanan Kavdır'da epilepsi de başlamıştı.

YÜZÜ GÜL'ÜYOR
Kavdır için dua eden Türkiye, Ankara'dan gelen haberle sevindi. İkinci yüz naklinin kahramanı olan Cengiz Gül (25), maskesini çıkarıp kameraların karşısına geçti. İzmir'de trafik kazasında hayatını kaybeden Nazım Akan'ın yüzünü taşıyan Cengiz, "Artık aynaya bakabiliyorum" dedi. Hacettepe Üniversitesi'nde yapılan nakille yüzü gülen Cengiz, "Kamuoyuna yansıyan fotoğraflar, gerçeği yansıtmıyordu. Ameliyat olduğum için hiç pişman değilim" diye konuştu.