Yetiş Mari

Rus asıllı terapist Mari, sihirli parmaklarıyla felçli hastaları 6 saatte ayağa kaldırdı. Marifetleri dilden dile dolaştı. Türkiye'nin önde gelen isimleri, kapısında kuyruk oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Aralık 2011 Güncelleme 19 Aralık 2011, 01:48
Yetiş Mari

İÇİNDEKİLER

Rus asıllı terapi uzmanı Mari Chub (61), Türkiye'de başlayan başarı hikayesiyle dikkat çekti. Mari, çocukluk yıllarında psikolog babasının, hastalarına koyun derisini sararak iyileştirmesinden etkilendi. Babasının çalışmalarını izleyen Mari, yaptığı masajla felçli anneannesini iyileştirdi ve bu sayede yeteneğini keşfetti. Rusya'da makine mühendisliği ve tıp eğitimi alan Mari, opera eğitimi için İtalya'ya gitmeye karar verdi. Yolu, geçiş güzergahı olan Trabzon'a düşen Mari'nin hayatı 360 derece değişti. Terapi uzmanı, kaldığı otelde felç geçiren hastayı 6 saatte ayağa kaldırdı.

ÜNÜ KISA SÜREDE YAYILDI

Yıldırım'ın mucizevi tedavisi bir anda tüm Trabzon'da duyuldu. Trabzonsporlu Şenol Güneş de ayağındaki problem için şifacıdan yardım istedi. Güneş'in ısrarları üzerine oturma izni alan ve adını Meryem Yıldırım olarak değiştiren terapistin ünü kulaktan kulağa yayıldı. Aralarında ünlü siyasetçiler, sanatçılar, askeri yetkililerin de bulunduğu çok sayıda kişi onun kapısını çaldı. 42 yıldır "Manuel Terapi" yöntemini kullanan Yıldırım, halen Kadıköy'deki merkezinde şifa dağıtıyor.

HASTALIK SEBEBİNİ TEDAVİ EDİYOR
Manuel Terapi yöntemini ilk kez Türkiye'ye getiren Meryem Yıldırım, "Bu tedavi yöntemi, insanları ilaç ve ameliyattan kurtarıyor" dedi. Hastalıkların başlangıç noktasını tespit ettiklerini söyleyen Yıldırım, ilaçların vücudun genetik yapısını bozduğunu söyledi ve ekledi: "Buraya bel fıtığı diye gelip taş düşüren var. Biz hastalıkların sebebini tedavi ediyoruz."

TEDAVi ETTiĞi ÜNLÜLER
Yıldırım'ın tedavi ettiği hastalar arasında tanınmış siyasetçilerinden iş adamlarına birçok kişinin ismi geçiyor. "İyileşmez" denilen hastaları iyileştiren terapistin portföyünde Alparslan Türkeş, Pakistanlı kraliyet ailesi, işadamı Adnan Kaşıkçı, Özbek General Raşit Dostum, sanatçı Müjdat Gezen, Cemil İpekçi, Fatih Aksoylu, Nazan Öncel, Aydın Menderes, Semra Özal gibi birçok tanınmış kişinin ismine rastlamak mümkün.

Aliye ÇETİNKAYA